29 / 04 / 2024

Teknosa'nın Kasım ayı cirosu 2 milyar TL'yi geçti!

Teknosa'nın Kasım ayı cirosu 2 milyar TL'yi geçti!

Teknoloji perakendeciliğinin lider şirketi Teknosa, sektördeki gücüne güç katmaya devam ediyor. Teknosa Kasım ayı itibarıyla KDV hariç 2 milyar TL’yi aşan ciroya ulaşarak, 2012 hedeflerini, yıl bitmeden yakalama başarısını gösterdi...



‘Herkes için teknoloji’ felsefesiyle Türkiye’de 75 ilde 284 mağazasında tüketicileri teknoloji ile buluşturan teknoloji perakendeciliğinin lideri Teknosa, gücüne güç katmaya devam ediyor.


Kasım ayı itibarıyla Teknosa’nın KDV hariç satış gelirleri 2 milyar TL’yi aşarak 2012 yıl sonu hedeflerini şimdiden yakaladı. Teknosa, Eylül 2012 itibarıyla 1,6 milyar TL ciro ve 33,4 milyon TL net kar açıklamış ve bu güçlü neticeler üzerine 2012 yılı sonu beklentilerini yukarı yönde revize ettiğini kamuoyuyla paylaşmıştı. Kasım neticeleri, yıl sonu için 2 milyar 150 milyon TL – 2 milyar 250 milyon TL ciro, 45-47 milyon TL net kar olarak revize edilen beklentileri destekler niteliktedir.


2012 yılını liderliğimizi daha da güçlendirerek kapatıyoruz


Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, “2012 yılını liderliğimizi daha da güçlendirerek kapatıyoruz. Yaklaşan 2013 yılına güvenle, umutla bakıyoruz” dedi. Haluk Dinçer, yeni yıl için hedeflerin yüksek tutulduğunu aktararak, yeni mağazalara, teknolojiye, insan kaynağına yoğun yatırıma devam edeceklerini belirtti.


 


Hedefimiz 5 yıl içinde yüzde 100 büyümek


Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, Teknosa’nın 2013 yılında sektör ortalaması üzerinde bir büyüme performansı göstermesini beklediklerini söyleyerek, “Tüketici elektroniği pazarındaki talep artışına paralel sektörün önümüzdeki dönemde de büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Teknosa olarak 2013 yılında yine çift haneli büyüme rakamlarını yakalayacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz 5 yıl içinde yüzde 100 büyümek. Sektörde yaşanan büyümenin getirdiği rekabet ortamında yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Büyümemizi istikrarlı bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.


Konsolidasyon döneminde liderliğimizi güçlendireceğiz


2013 yılında tüketicilere sunulan ürünlerde fayda ve fonksiyonelliğe önem veren ve bu tür ürünleri çeşitlendirebilen şirketlerin bir adım öne çıkacağını belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane, oyuncu sayısının fazlalığı ve yaşanan yoğun rekabet ortamında yeni satın alma ve konsolidasyonların yaşanabileceğine dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz aylarda uluslararası bir yatırım şirketine satın alma fırsatlarını incelemesi için yetki verdik. Biz sektör lideri olarak ‘Satan varsa alırız’ diyoruz. Hedefimiz konsolidasyon döneminde pazar liderliğimizi daha da güçlendirmek.”


Geri Dön