30 / 04 / 2024

Tekstilciler Merter'e göçüyor! 5 yılda 5 bin yeni firma geldi!

Tekstilciler Merter'e göçüyor! 5 yılda 5 bin yeni firma geldi!

Hem Laleli’nin trafiğe kapanması hem de  Osmanbey’de de arz artan sorunu, Merter’e yoğun bir tekstilci göçüne neden oldu.



Türkiye’nin en önemli 3 tekstil merkezi arasında gösterilen Laleli, Osmanbey ve Merter’de son senelerde önemli bir göç hareketi de yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Laleli’nin trafiğe kapanması ve Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle işlerin düşmesi, Osmanbey’de de artan arz sorunu söz konusu hareketliliği daha da artırdı ve tekstilcilerin yönünü Merter’e çevirmesine neden oldu.

Aktarılan detaylara göre, son senelerde yeni yapı arzının had safhaya ulaştığı bölgeye yaşanan göçün de etkisiyle son 5 yılda 5 bin yeni iş yeri eklenirken işlem hacmi de 1 milyar dolardan 5 milyar dolara çıktı.

Tekstilciler Merter e göçüyor! 5 yılda 5 bin yeni firma geldi!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Gürbüz Oruç, önümüzdeki 2 senede 2 bin yeni iş yeri arzının daha gerçekleşeceğini dile getirirken, gerekli adımların atılması durumunda söz konusu bu tutarın 10 milyar dolarlara kadar çıkabileceğini dile getirdi. Mega kent İstanbul’un Güngören ilçesi sınırları içerisinde bulunan Merter, hem perakende hem de toptan satışın gerçekleştiği önemli tekstil merkezler arasında yer alıyor.

Geçmiş senelerde yaşlı yapıları ile faaliyet gösteren bölge şimdilerde her geçen sene eklenen yeni yapılarla çehresini de değiştiriyor. Ekonomim'de yer alan habere göre, Benesta 350 bağımsız dükkandan meydana gelen yeni proje hayata geçirirken 200 dükkandan oluşan Sentez isimli çarşı da önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Kale Grubu da bölgede inşaat için arayışlarda...


Geri Dön