17 / 05 / 2024

Tekstilciler Merter'e göçüyor! 5 yılda 5 bin yeni firma geldi!

Tekstilciler Merter'e göçüyor! 5 yılda 5 bin yeni firma geldi!

Hem Laleli’nin trafiğe kapanması hem de  Osmanbey’de de arz artan sorunu, Merter’e yoğun bir tekstilci göçüne neden oldu.



7 sokağa yayıldı

Yaptığı açıklamada geçen sene gerçekleştirilen genel kurulda başkanlığa seçilen MESİAD Başkanı Gürbüz Oruç, “Merter fiziki yapı itibarıyla Laleli ve Osmanbey’den daha avantajlı. Çünkü ticaretin döndüğü bölgede konut bulunmuyor. Ve genişlemeye de müsait bir alan da var. Biz 15 sene önce bir sempozyum yaptık ve bu sempozyum sonrasında gerekli düzenlemeler gerçekleştirilerek ,sokakların trafiğe kapatılmasına karar verilmişti. 6 sokaktan oluşuyordu söz konusu bölge. Bu 6 sokakta yer yer bireysel mağazalar yer yer de çarşılar bulunuyorudu. Merter ayrıca imalatçı olduğu için müşterilerin de ilgisini çekti ve buraya doğru da bir akın başladı. Zaman içinde bu yer yetmez oldu. Bu sebeple 6 sokaktan 7 sokağa çıktık. Çam sokak ve Selvi sokağa doğru taştı” diye konuştu.

Tekstilciler Merter e göçüyor! 5 yılda 5 bin yeni firma geldi!

5 yılda 5 bin yeni firma geldi

Yaptığı açıklamada şimdilerde bu alanın da yetmemeye başladığını kaydeden Oruç, yeni çarşıların oluşmaya devam ettiğini söyledi. Firmaların üretim üslerinin yer aldığı alanların da artık showroom’a dönüşmeye başladığını dile getiren Oruç, birkaç firmanın da söz konusu talebi görerek buraya yatırım yaptığını söyledi. Oruç açıklamasında, "Bunlardan biri Benesta. Dükkan talebi olunca proje değişikliği yaptılar ve 350 dükkanı hayata geçirdiler. Bizim de 150-160 dükkanın bulunduğu 4 adet çarşımız var. Bir tanesi ağustos ayı gibi faaliyete geçerken bir tanesi de yapım aşamasında. Genişleme devam ediyor” dedi. Oruç’un verdiği detaylara göre 5 sene içinde 5 bin yeni firma bölgeye dahil olmuş.

6 bankada adeta 7 şiddetinde deprem! Yapı Kredi, Garanti, Akbank, Ziraat ve 2 banka daha açıkladı! Hemen bakın!

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı! Bu kişiler resmen fatura ödeyecek! Hemen bakın!


Geri Dön