16 / 05 / 2024

Telefonunda bu uygulama yüklüyse banka hesaplarınıza dikkat edin! Resmen parayı çekiyor!

Telefonunda bu uygulama yüklüyse banka hesaplarınıza dikkat edin! Resmen parayı çekiyor!

Toplanan veriler, kullanıcıların uygulamaları indirirken verdiği izinlerin yanında android işletim sistemlerinin sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Telefonunda o uygulama olanlara uyarı verildi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…



Yayınlanan habere göre Google Play üzerine sızdığı tespit edilen kötü niyetle yazılım toplamla 100 milyon indirmeye ulaşan 60 yasal uygulama üzerinde keşfedildi. Bu zararlı yazılım ile kullanıcıların önemli verileri, yüklü uygulamaları, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı cihazları hatta konumları dahi toplanabiliyor. Tüm bunların yanında arka plan üzerinde reklamları tıklanarak reklam sahtekarlığı da yapılıyor. Goldoson adlı kötü niyetli yazılım verileri çalıyor.

Telefonunda bu uygulama yüklüyse banka hesaplarınıza dikkat edin! Resmen parayı çekiyor!

Toplamda 100 milyon indirmeye sahip atmış uygulama üzerinde kötü yazılım tespit edildi

Google Play üzerinde keşfedilen kötü amaçlı bir yazılım olan Goldoson popüler atmış uygulama üzerinde tespit edildi. Toplamda 100 milyon indirmeye ulaştı. McAfee’nin araştırma geliştirme ekibi tarafından ortaya konulan bu yazılım kullanıcıların hassas verilerini topluyor. Tüm bunların yanında arka planda reklam sahteciliği dahi yapıyor. Üçüncü taraf bir kütüphaneye entegre edilmiş şekilde kullanıcıların cihazlarına kaydedip veri toplama mekanizması üzerinden uzaktan kontrol sağlıyor. Bu kötü amaçla yazılım reklam geliri elde etmek adına gizli bir kod kullanarak reklam sahteliği de yapıyor.

Google tehdit analiz grubu Çin yanlısı olan bu dezenformasyonun yayan bir grup ile mücadele ettiğini de belirtti. Bu grup toplu hesap satıcıları üzerinden yeni hesaplar satın alarak dezenformasyon içeriklerini yayıp kullanılan hesapları düzenliyor.


Geri Dön