28 / 04 / 2024

Tema İstanbul'da konutların yüzde 85'i satıldı!

Tema İstanbul'da konutların yüzde 85'i satıldı!

1 Ağustos'tan itibaren yerleşimin başlayacağı Tema İstanbul'da konutların yüzde 85'i satıldı. 2 yılda 3 bin 45 konutun satıldığını belirten proje ortakları, "Bu yüksek satış oranında konutları zamanında teslim etmemiz etkili" dedi.



1 Ağustos'tan itibaren yerleşimin başlayacağı Tema İstanbul'da konutların yüzde 85'i satıldı. 2 yılda 3 bin 45 konutun satıldığını belirten proje ortakları, "Bu yüksek satış oranında konutları zamanında teslim etmemiz etkili" dedi. İstanbul Halkalı'da 1.5 milyon metrekarelik arsada inşa edilen Tema İSTANBUL'da 1 Ağustos'tan itibaren yaşam başlıyor. 24 ayda 3 bin 500 konutu bitirdiklerini belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, projedeki konutların yüzde 85'ini sattıklarını söyledi. Boysanoğlu, "Tema İSTANBUL'da toplam 3 bin 45 adede ulaşan konut satışlarının, yaşamın başlamasıyla birlikte kısa sürede tamamlanacağını tahmin ediyorum. Projedeki satış hızı, konut teslimleriyle daha da artacaktır" ifadelerini kullandı. 


BAŞKAN ÇETİNSAYA OLACAK 

Projede vaat edilen yaşam kültürüne dair tüm olanakları hayata geçirdiklerini belirten ARTAŞ Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise "Sistemin kurulması ve oturması için ilk başta yönetimi biz üstleneceğiz. Yönetimin ilk başkanı 1.5 yıllık süre ile ben olacağım" dedi. 


EN YÜKSEK AİDAT 183 TL 

Aidat konusuna da özel bir önem verdiklerine dikkat çeken Çetinsaya, şunları söyledi: "Burada konut sahiplerine aidat konusunda da ayrıcalık tanıyabilmek üzere bazı kiralanabilir alanların gelirini site yönetimine bıraktık. Sistemi kurgularken aldığımız tedbir ve tasarrufların yanı sıra bu kiralanabilir alanların da katkısıyla aidat bedellerini, konutların tip ve büyüklüklerine göre aylık 143 ile 183 TL aralığında belirledik." 


% 50'DEN FAZLA PRİM

2 yıl önce projeye başlandığında metrekare fiyatının 3 bin 200 lira olduğunu vurgulayan Çetinsaya, "Bugün metrekare fiyatı 5 bin lira civarında. Bunun 1 yılda 7 bin lirayı aşacağını düşünüyorum. 2 yıl önce öngördüğümüz yüzde 35'lik primi çoktan aştık" dedi. En önemli meselelerinin ulaşım olduğunu söyleyen Çetinsaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Doğu- Batı Bulvarı açılmak üzere. E-6 üzerinde üst geçit yapılacak. Büyükşehir Belediyesi'ne 30 milyon lira teminat mektubu verdiğimiz metro hattının Tema İSTANBUL durağını da yapacağız." Projede Migros, Dominos, Hacı Sayid, Çıtır Usta, Fırın İstanbul gibi markaların yanı sıra kuaför, eczane, kuru temizleme, emlakçı gibi mağazalar yerlerini aldı.




Sabah 


Geri Dön