29 / 04 / 2024

Temel Kotil: Bu yıl 7.2 milyar dolar ciro yapacağız!

Temel Kotil: Bu yıl 7.2 milyar dolar ciro yapacağız!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2011de olabilecek bir şok varsa, o şoku aldıklarını ve iki çeyrekteki zararın da bundan kaynaklandığını ifade ederek, Şimdi 3. çeyreği açıklayacağız ama biz her zaman operasyonel kâr hedefliyoruz" dedi



Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2011de olabilecek bir şok varsa, o şoku aldıklarını ve iki çeyrekteki zararın da bundan kaynaklandığını ifade ederek, Şimdi 3. çeyreği açıklayacağız ama biz her zaman operasyonel kâr hedefliyoruz. Biz bu krizlerde öyle görünüyor ki bayağı hazırlandık. Bu şoku aldık. Bunun ceremesi bitti. 2012ye hazırız. 2012 için iddialı bir bütçe bekliyoruz dedi.

Yolcu akışının daha stabilize olmaya başladığını dile getiren Kotil, küçük uçakların koltuk sayısının da 20 bin olduğunu ve toplam 30 bin koltukla günde 100 bin yolcu taşıdıklarını kaydetti.

Temel Kotil, Bu yıl 7.2 milyar dolar ciro yapacağız. 2003deki 1.3ten 7.2ye geldik. Ciromuz yaklaşık 5 kat arttı. Ortadoğuya fokus edeceğiz. Orta Asyaya fokus ediyoruz. Orada ne kadar uçuş hakkı verirlerse sonuna kadar kullanıyoruz. Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistanda ne varsa sonuna kadar kullanıyoruz dedi.

Türkiye altın madeni

THYnin Türkiye üzerinden dünyayı birbirine bağladığını ifade eden Kotil, şunları söyledi: Türkiye altın madeni üzerinde oturuyor. Bir analiz yaptık. 10-15 yıllık bir dönem sürecek. Yeterince altyapı oluşturulursa, havaalanı, uçak ve personel sayısı... Ülke olarak bunları yapacak gücümüz var. 40 milyar dolarlık ciro söz konusu. 15 sene sonra 40 milyar dolar olduğu zaman bunun da yüzde 44ü Türkiyede kalacak. Yaklaşık 20 milyar dolar. İyi para.
Milliyet


Geri Dön