17 / 05 / 2024

Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete okkalı zam gelecek mi?

Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete okkalı zam gelecek mi?

Yıl başında asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan görüşmeler sonrası 2023 yılı asgari ücret 8 bin 506 lira olmuştu. Vatandaşlar asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor.



"Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete okkalı zam gelecek mi?" soruları arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında, asgari ücret ve gündeme ilişkin açıklama yaptı.

BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! 

Asgari ücretin sadece en düşük ücreti belirlemediğine dikkat çeken Bakan Bilgin Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıktığını söyledi.

Temmuz 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete okkalı zam gelecek mi?

Bakan Bilgin, "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış bekliyor" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Mayıs günü İstanbul mitinginde gerçekleştirdiği konuşmasında emekli ve memurlara zam açıklaması yaparken asgari ücretlilere ilişkin ise; ''Gelişmelere göre asgari ücreti tekrardan gözden geçireceğiz. Memurların maaşına temmuzda refah artışı yapacağız. Salı günü işçilerimizle ilgili kararı açıklayacağız.''
 

Sosyal yardımlara zam yapılacak mı? 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç TL? Bu rakamları kaçırmayın!

Temmuz 2023 emekli maaşı hesaplamalarında son dakika! Emekli maaşları ne kadar olacak, maaşlara yüzde kaç zam gelecek?


Geri Dön