02 / 05 / 2024

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Temmuz ayı evde bakım aylığı, engelli aylıkları, evde bakı aylıkları ödeme tarihi açıklandı. Yardım paraları banka hesaplarına Kurban Bayramı öncesi yatırılacak açıklaması yapılmıştı. Ödemelerle ilgili açıklamayı  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı.



"ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARI HESAPLARA YATIRILDI"

Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin refahını toplumun tüm kesimleri ile paylaşmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Yanık şunları söyledi:

“Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla sosyal yardım programları kapsamındaki yaşlı aylığı, engelli aylıkları, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerini bugün hesaplara yatırıyoruz. Hak sahiplerine toplamda 3 milyar 125 milyon TL ödeme yapacağız.”

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini bildiren Bakan Yanık, “Engelli, yaşlı ve çocukların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız” dedi.

Bakan Yanık, sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön