02 / 05 / 2024

Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayının zam şampiyonları belli oldu. Bu kapsamda en çok fiyatı artan ürün yüzde 29,04 ile "kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları" oldu. İşte diğer ürünler ve detayları...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre temmuz ayı zam şampiyonları sıralandı. Tüketici fiyatları kapsamında temmuzda fiyatı en çok artan ürün yüzde 29,04 ile "kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları", fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 2,18 ile kakao oldu.

TÜİK verilerine göre, kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağlarındaki fiyat artışını yüzde 20,11 ile sebze (bazı yumru bitkiler ve patates  hariç), yüzde 17,68 ile demir yolu ile şehir içi yolcu taşımacılığı, yüzde 18,71 ile oteller, pansiyonlar ve diğerleri yer aldı.

Temmuzda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 17,67 ile mücevheratlar, saat ve kol saatleri, yüzde 16,02 ile temel hastane hizmetleri, yüzde 16,67 ile benzinli otomobil, yüzde 15,65 ile taze meyveler, yüzde 15,93 ile ilaçlar ve yüzde 14,4 ile ekmek yer aldı.

 Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

FİYATI EN FAZLA DÜŞEN ÜRÜNLER HANGİLERİ?

Dünya Gaztesi'nde yer alan detaylara göre, geçen ay en çok fiyat düşüşü ise yüzde 2,18 ile kakao (kakaolu ürünler hariç) ve yüzde 1,27 ile tereyağında oldu.

Fiyatı en az artan ürünler ise yüzde 0,06 ile şans oyunları, yüzde 0,62 ile yenilebilir buz, şerbet, dondurma, yüzde 0,68 ile konut sigortası, yüzde 1,22 ile çocuk giyimi, yüzde 1 ile sağlık sigortası, yüzde 1,4 ile şekerlemeler, kakao ürünleri ve çikolatalar , yüzde 1,96 ile okul öncesi eğitim ve ilköğretim,  yüzde 1,43 ile kuru sebze oldu.

TÜİK, Temmuz 2023 dönemine ilişkin enflasyon oranlarını belli oldu. Bu kapsamda, tüketici enflasyonuna işaret eden tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim, bir önceki aya göre yüzde 9,49, bir önceki senenin aralık ayına göre yüzde 31,14, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 47,83 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 57,45 oldu.

TÜFE yıllık değişim oranları baz alındığında, en az artış gösteren ana grup yüzde 19,31 ile konut oldu. Artışın en fazla olduğu ana grup, yüzde 82,62 ile lokanta ve oteller olarak belirtildi.

Aylık değişim oranlarında ise temmuz ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 2,67 ile eğitim yer aldı.

Temmuz ayında bir önceki aya göre artışın en fazla olduğu ana grup, yüzde 17,75 ile ulaştırma oldu.

Emekliler müjde! 'Ekim ayında emekli maaşlarına zam gelebilir 'En düşük emekli maaşı 7.500 TL!

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

Boss4 İnşaat Alya Dolunay’da teslimler başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön