30 / 04 / 2024

Temmuz Karikutal'dan müteahhite dolandırıcılık suçlaması!

Temmuz Karikutal'dan müteahhite dolandırıcılık suçlaması!

Bir dönem izlenme rekorları kıran Arka Sıradakiler dizisinin Yadigar'ı Temmuz Karikutal, geçen yıl daire aldığı müteahhitin kendisini dolandırdığını iddia etti. 



Bir dönem izlenme rekorları kıran ‘Arka Sıradakiler’ dizisinin Yadigar'ı Temmuz Karikutal, Uçarlar Yapı Gayrimenkul hakkında suç duyurunda bulundu. Karikutal, emniyete verdiği ifadesinde  “Bana satılan daire başka bir kişiye daha satılmış” dedi. 

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Karikutal, Esenyurt’ta konut üreten Uçarlar Yapı Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı. Karikutal, kaba inşaatı yüzde 90 biten projeden 160 bin TL bedelle 1+1 büyüklüğünde bir daire satın amıştı. Sözleşmeyi imzalayan Karikutal, iki gün sonra ödemesini banka yolu gerçekleştirdi.

Tarafların anlaşmalarına göre, dairenin teslimi Ocak 2018’de yapılacak projede teslimler yapılmadı. Daire sahipleri, projede bir ilerleme olmadığını anlayınca harekete geçti. Aralarında, memur, emekli ve sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi savcılığa suç duyursunda bulundu.

Teslim tarihinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, şirket teslimat sürecine başlamadı. Uçarlar Yapı ve şirket sahibi Metin Uçar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Temmuz Karikutal, başvuru sonrası, Beylikdüzü Polis Merkezi Amirliğine de şikayetçi olarak ifade verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Temmuz Karikutal, şu şekilde konuştu: “Uçarlar Yapı'dan aldığım daire için, 2018 Ocak ayında yaşam başlıyor vaadinde bulunuldu. 2018 Ocak ayı olduğunda inşaatta hiçbir gelişme olmayınca müteahhit Metin Uçar ile görüştüm, bazı problemler olduğunu belirterek sürekli farklı tarihler verdi. Verdiği tarihlerin hiçbirinde sorunu gidermedi. Şu an Eylül ayındayız ve inşaatta hiçbir ilerleme yok. Aynı zamanda birçok daire 2-3 kişiye birden satılmış. Bu yüzden hiçbir ilerleme sağlanamıyor. Herkesin elinde müteahhit Metin Uçar'ın imzasının bulunduğu, Uçarlar Yapı'ya ait aynı sözleşmeler var. Benim satın aldığım daire de, benimle birlikte başka birine de satılmış. Elimde benimle aynı daireyi alan kişinin de sözleşmesi var."

 

 Temmuz Karikutal dan müteahhite dolandırıcılık suçlaması!

 

Hakkında suç duyurusu yapılan  Uçar Yapı'nın sahibi Metin Uçar ise "Piyasa koşulları ortada... Proje yüzde 90-95 seviyesine gelmiş. Şimdiye kadar 33 milyon TL harcamışız. Başka bir firma nedeni ile sıkıntıya düştük ve sıkıntılar yaşıyoruz. Aynı dairenin farklı kişilere satışı söz konusu değil. Öyle bir şey varsa da düzeltilir. Ortada bir mağdur varsa o da benim. Yıl sonuna kadar teslimatları yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


Geri Dön