Kent Haberleri

Temmuz zamlı memur maaşları kaç TL olacak? Hemşire, polis, öğretmen maaşları bir bir hesaplandı! Son dakika rakamlar! 

Temmuz zamlı memur maaşlarının kaç TL olacağı merak ediliyor. Hemşire, polis, öğretmen maaşları bir bir hesaplandı. İşte o rakamlar... Asgari ücret yılın ikinci yarısında yüzde 34 yükselecek ve net 11 bin 402 TL olarak hesaplara yatacak

Asgari ücrete senenin ikinci yarısı için yüzde 34 oranında artış uygulanacağı açıklanırken, şidmi tüm dikkatler memur ve emekli maaş zamlarına odaklandı. Asgari ücret yılın ikinci yarısında yüzde 34 yükselecek ve net 11 bin 402 TL olarak hesaplara yatacak. 

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her sene iki defa toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla hesaplanıyor. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farkı belli olacak. Ardından da memur ve emekliler için 2023 yılının ikinci zam oranı netleşecek. 

Temmuz zamlı memur maaşları kaç TL olacak? Hemşire, polis, öğretmen maaşları bir bir hesaplandı! Son dakika rakamlar! 

AHaber'de yer alan habere göre; memur ve emeklilerin Temmuz zam oranı 5 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen enflasyon rakamlarından sonra belirlenecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşı zammı ile ilgili düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, söz konusu açıklamasında, düzenlemenin Temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da en düşük memur maaşının 22 bin Türk Lirası'na yükseltileceğini açıklamıştı. 6 aylık enflasyon ve refah payı da eklenerek yeni memur maaşları tek tek belirlenecek.

Temmuz zamlı memur maaşları kaç TL olacak? Hemşire, polis, öğretmen maaşları bir bir hesaplandı! Son dakika rakamlar! 

TEMMUZ'DA MEMUR MAAŞLARI KAÇ LİRA OLACAK?

Bu rakamlar göz önüne alındığında, yapılan son dakika hesaplamalarına göre, polis maaşlarının 19 bin 130 TL'den 33 bin 321 liraya çıkması öngörülüyor. 

Yine hesaplanan rakamlara göre; hemşire maaşlarının 16 bin 900 TL'den 30 bin TL'ye, hakim maaşlarının 40 bin 500 TL'den 64 bin 310 TL'ye, öğretmen maaşlarının da 14 bin 700 TL'den 26 bin 890 TL'ye yükselebileceği belirtiliyor. 

Din görevlisi maaşlarının 13 bin 950 lriadan 25 bin 800 liraya, belçi maaşlarının 15 bin 170 liradan 27 bin 850 liraya çıkması öngörülüyor. 

BİM, A101, Migros, Carrefoursa kurbanlık fiyatları belli oldu! Küçükbaş, büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Bakan duyurdu! Burs alanlara müjde, zam geldi! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı yeni zamla tam bu kadar olacak! Hangi maaş kaç TL? Şimdi bakın!