17 / 05 / 2024

Tepe Prime Ankara'da 473 bin TL'ye ofis!

Tepe Prime Ankara'da 473 bin TL'ye ofis!

Kamu ile iş yapmak isteyen şirketler Ankara ofis piyasasındaki fiyatları yükseltti. Eskişehir Yolu, 1 milyon TL üstündeki fiyatlarla Ankara'nın Maslak'ı olma yolunda...



 Ankara'da ofis fiyatı İstanbul'u yakaladı

Ofis gayrimenkulünde Türkiye'nin ikinci büyük pazarına sahip olan Ankara'da fiyatlar İstanbul ile yarışan oranlara ulaştı. Ankara'daki şirketlerin yanı sıra kamuyla iş yapmak isteyen şehirdışından firmalar da ofis açınca şehirdeki gayrimenkul piyasası canlandı. Bu canlanmayla birlikte ofis fiyatları da İstanbulla yarışır hale geldi. İstanbul ofis pazarı 2.1 milyon metrekare alana sahipken Ankara'da bu rakam Jong Lang LaSalle tarafından yapılan  Ankara  Gayrimenkul Piyasası Raporu'na göre sadece 290 bin metrekare. İnşaatı devam eden 91 bin metrekare alan bulunuyor. İstanbul'da şirketler ofis kiralamayı tercih ederken Ankara'da ofis satın almalyı tercih ediyorlar. İstanbul'da ofis satışları Anadolu Yakası'nda yoğunlaşırken bu bölgede metrekaresi 3 bin TL seviyesinde olan fiyatlar Ankara'da benzer seviyelere ulaştı. Remax Lider ofisi sorumlusu Zafer Albayrak yeni ofis stoğunun toplantığı Eskişehir Yolu üzerindeki metrekare satış fiyatlarının 3 bin TL ile 6 bin TL arasında değiştiğini açıkladı. Albayrak, enerji firmaları, sigorta acentaları ve uluslararsı firmaların bu bölgeyi tercih ettiğini böyledi. Albayrak, "Eskişehir Yolu, Ankara'nın Maslak'ı olma yolunda ilerliyor" derken sadece özel şirketler değil kamu kuruluşlarının da yeni ofis stoğunu tercih ettiğini, son bir yılda 24 bin metrekareyi bulan büyüklükte 5-6 ofisin kamuya kiralandığını söyledi.

Dip bitti, yüzde 20 artış öngörülüyor
Ofis piyasası uzmanları kiralamalarda hem İstanbul hem de Ankara piyasasında fiyatların krizden bu yana stabil seyretmesi son olarak ise dip yapmasının ardından yakın bir zamanda fiyatlarda artış öngördüklerini belirtiyor. John Lang La Salle yetkilisi Tuğra Gönden, "Ofis kira fiyatlarının uzun süre stabil seyretmesinin ardından artık artışa geçeceğini öngörüyoruz" dedi.

Enerji şirketleri ve müteahhitler Tepe Prime'da 1.1 milyonluk ofisleri doldurdu
ANKARA'NIN en büyük ofis projelerinden biri olacak Tepe Prime'da satışların yüzde 60'ı tamamlandı. 200 milyon dolar yatırımla yapılan 218 ofis, 100 stüdyo ve 37 mağazadan meydana gelen Tepe Prime projesinde ofis fiyatlarının 473 bin TL ile 1 milyon 170 bin TL arasında değiştiğini söyleyen Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Geliştirme Koordinatörü Hayal Olcay, enerji ve müteahhitlik firmalarının ilgi gösterdiğini söyledi. Ankara Eskişehir yolu üzerinde hayata geçirilen proje 2011 haziran ayında kapılarını açacak. Olcay, projede Business Studio adı verilen 72 ile 102 metrekare aralığındaki stüdyo ofis kavramına yer verdiklerini belirtti. Olcay, ofislerin Ankaralı şirketlerin yanı sıra Ankara ile çalışan şirket yöneticilerinin de gerektiğinde ev olarak kullanabileceklerini anlattı. Olcay, projenin 2009'dan bu yana yüzde 35 prim yaptığını belirtti.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön