22 / 07 / 2024

Tepekule Ankara'ya anten engeli!

Tepekule Ankara'ya anten engeli!

Görüntü kirliliği oluşturan antenler taşınamadığı için, 200 gecekondunun yıkıldığı Yenimahalle Şentepe'ye prestij katacak Tepekule projesine devam edilemiyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şu açıklamayı yaptı...




Yenimahalle Belediyesi tarafından Ankara'ya hakim bir noktada bulunan Şentepe'ye yapılması planlanan ve 1. etabı tamamlanan Tepekule projesi anten engeline takıldı. Kıran Dağı'nda antenler için gösterilen alanda çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle projenin ihalesi gerçekleştirilemedi. Tepekule'nin Şentepe'ye prestij katacağını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kıran Dağı'ndaki çalışmalar bitmediği için ya da bürokratik nedenlerle taşınması gereken TV vericileri vaktinde taşınmadığı için projede aksaklık yaşadık" dedi. 


KUŞBAKIŞI  Ankara  MANZARASI 


Antenler bölgesi olarak bilinen Şentepe'den kenti kuşbakışı izleme imkanı sunacak Tepekule projesinin yöresel dükkanlar, sanat atölyeleri, spor ve yeşil alanlarını kapsayan 1. etap çalışması tamamlandı. Ancak ocak ayı içerisinde yapılması planlanan 2. etap ihalesi bölgedeki antenlerin bir kısmının hala taşınamaması nedeniyle yapılamadı. 


İHALESİ BU AY İÇİNDE YAPILACAK


Tepekule projesinin kesinlikle tamamlanacağını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kıran Dağı'na taşınacak olan TV vericilerinin sahiplerinin çoğu ile de sözleşme yapmıştık. Ancak Kıran Dağı'ndaki çalışmalar bitmediği için ya da bürokratik nedenlerle taşınması gereken TV vericileri vaktinde taşınmadığı için projede aksaklık yaşadık. Ama eninde sonunda oradaki projemizi hayata geçireceğiz. Bu nedenle yer kaydırması yaparak projeyi yeniden yapıyoruz. Bu ay içinde de ihalesini yapacağız. O zamana kadar da TV vericilerinin kalkmasını hedefliyoruz. Bu proje bizim için hayati önemde" diye konuştu. 


KENTİN YENİ SEMBOLÜ OLACAK


Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği toplu taşımada ilk kez uygulanan teleferik projesi ile değer kazanan Şentepe'de yapılması düşünülen Tepekule kentin yeni sembollerinden biri olacak. Proje için 200 gecekondunun yıkıldığı bölgede Tepekule'nin tamamlanması ile Ankara kuşbakışı olarak izlenebilecek. Ankara için yeni bir turistik alan olacak proje Şentepe'ye prestij katacak. 


Sabah


Geri Dön