05 / 05 / 2024

Termal turizmde 2023 hedefi 1 milyon kapasite!

Termal turizmde 2023 hedefi 1 milyon kapasite!

Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3'lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, termal turizm yatak kapasitesini 2020'de 1 milyona çıkarmayı hedefliyor.




Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3 lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, termal turizm yatak kapasitesini 2020'de 1 milyona çıkarmayı ve dünyada termal turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyor. Sağlık turistinin normal bir turiste oranla yaklaşık 5 kat daha fazla harcama yapması bu sektörün önemini vurguluyor. Avrupa'da zirvedeyiz Makissos Thermal Hotel&SPA Genel Müdürü Yavuz Batuhan Çağırıcı, Türkiye'de tespit edilen termal su kaynaklarının hacim ve kapasite olarak dünyada 7'inci sırada yer aldığını söyledi. Türkiye'de sıcaklıkları 20 ila 110 santigrat derece arasında değişen 1.500 den fazla termal kaynak bulunduğuna işaret eden Yavuz Batuhan Çağırıcı "Bu sayede Türkiye, termal kaynakların zenginliği ve debileri açısından dünyada 7'inci, Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor. 


Türkiye'de, 250 adet kaplıcadan yılda 10 milyon yerli turist ve 300 bini aşkın yabancı turist hastalık tedavisinde, rehabilitasyon ve dinlenme amaçlı olarak faydalanıyor" diye konuştu. 


Star 


Geri Dön