24 / 05 / 2024

termal turizmde yatak kapasitesi ne olacak

termal turizmde yatak kapasitesi ne olacak

Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3'lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, termal turizm yatak kapasitesini 2020'de 1 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Denizli PAÜ FTR Hastanesi'nin açılmamasına turizmcilerden tepki!

Denizli’yi termal turizmde sağlık merkezi üssü haline getirecek olan ve yapımı süren PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin açılış süresinin uzamasına Denizlili turizmcilerden tepki geldi. 

Yalova Termal Palace 2018 başında açılıyor!

Karaderili Şirketler Group’un, 180 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 2014 yılında temelini attığı 2 bin 200 yatak kapasiteli Yalova Termal Palace 2018 başında açılıyor.

Bursa'da 10 yeni turizm tesisi açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi termal turizmde yeni bir hamle başlattı. Belediye, termal kaynaklara sahip 10 ilçede yeni tesis açma kararı verdi.

Bursa Orhaneli'ne 2 termal otel geliyor!

Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi'ne kaplıca suyu getirilerek fizik tedavi merkezi kurulacak. İlçeye 2 bin yatak kapasiteli iki termal otel inşa edilecek.

Kütahya Ilıca Termal Tatil Köyü'nün ihalesi Mart'ta!

Kütahya'da 510 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek Termal Tatil Köyü projesi Gediz Belediye Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı. Projenin Mart ayında ihaleye açılacağı belirtildi.

Afyonkarahisar Akrones Termal Otel Ağustos'ta açılıyor!

Afyonkarahisar Ağustos ayının sonunda dev bir yatırıma kavuşuyor. Beş yıldızlı Akrones Termal otel 850 yatak kapasitesine ve UEFA standartlarında bir futbol sahasına sahip olacak. Otel, 350 kişiye istihdam sağlayacak.

Veysel Eroğlu: Sandıklı termal turizmin merkezi olacak!

Sandıklı'nın yakın gelecekte termal turizmde dünyanın en meşhur merkezlerinden biri olacağını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlçemizin turizm merkezi olması için oteller yapıldı" dedi

Termal turizm tesisi yatırımları arttı!

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi. Hükümet bu konuda harekete geçerken, sektördeki yatırımcı firmaların sayısı da hızla artıyor.

Kütahya'da 250 yatak kapasiteli termal otel açıldı!

Kütahya'da işletmeciliği belediyenin iştiraki olan şirket tarafından yapılacak olan 250 yatak kapasiteli termal otelin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Saraçoğlu, Türkiye’deki 65 termal bölgesinin 9 tanesinin Kütahya’da olduğunu söyledi.

Gemlik turizmde cazibe merkezi olacak!

İlçeyi turizmde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklık yaptığı termal tesis projesinin sondaj çalışmalarını başlattı.

Kazan termal turizmde Ankara'nın gözdesi oldu!

Mineral değerleri bakımında Türkiye'nin en değerli 4 suyu arasında gösterilen termal suya kavuşmasının ardından bu alanda yatırımlarına ağırlık veren Kazan Belediyesi ilk olarak 5 yıldızlı termal turizm ve sağlık merkezi temelini attı.

Afyon turizm ve sanayide yatırımların merkezi oldu!

Yolların buluşma noktası Afyon son dönemde turizm ve sanayi yatırımlarının da merkezi oldu. Şehri ayakta tutan sektörlere her geçen yenileri eklenirken şehir termal turizmde dünya markası olma yolunda.

Hasan Erdem: Bursa'nın geleceği termal turizmde!

18 yıllık Başaran Ulusoy egemenliğini yıkmaya çalışan ‘TÜRSAB Hepimizin’ grubunun adayı Hasan Erdem ile hem Bursa’nın turizm potansiyelini hem de birlik seçimlerini değerlendirdik. Erdem’e göre Bursa’nın tanıtımında öne çıkaracağı özellik termal turizm.

termal turizmde yatak kapasitesi ne olacak Haberi

termal turizmde yatak kapasitesi ne olacak


Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3 lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, termal turizm yatak kapasitesini 2020'de 1 milyona çıkarmayı ve dünyada termal turizmden aldığı payı artırmayı hedefliyor. Sağlık turistinin normal bir turiste oranla yaklaşık 5 kat daha fazla harcama yapması bu sektörün önemini vurguluyor. Avrupa'da zirvedeyiz Makissos Thermal Hotel&SPA Genel Müdürü Yavuz Batuhan Çağırıcı, Türkiye'de tespit edilen termal su kaynaklarının hacim ve kapasite olarak dünyada 7'inci sırada yer aldığını söyledi. Türkiye'de sıcaklıkları 20 ila 110 santigrat derece arasında değişen 1.500 den fazla termal kaynak bulunduğuna işaret eden Yavuz Batuhan Çağırıcı "Bu sayede Türkiye, termal kaynakların zenginliği ve debileri açısından dünyada 7'inci, Avrupa'da ise birinci sırada yer...