29 / 04 / 2024

Terme Belediyesi 2014'te 118 yeni inşaat ruhsatı verdi!

Terme Belediyesi 2014'te 118 yeni inşaat ruhsatı verdi!

Terme Belediyesi tarafından inşaatların durulduğu yönündeki söylentilere açıklık getiren Başkan Kul, “2013 yılında 66 ruhsat verilmesine karşı, 2014 yılında 118 yeni ruhsat verildi. Belediyemize gelin doğru bilgileri alın” dedi..



Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Başkan Yardımcısı Sezai Uzun ile Terme Sanayi Sitesinde esnafla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın ve Kooperatif üyelerinin katıldığı toplantıda ilçenin yol sorunundan imar sorununa birçok konuda istişarelerde bulunuldu.


YENİ SANAYİ SİTESİ YENİ ÇEVRE YOLUNDAN SONRA

Terme Sanayi esnafının yol ve yeni sanayi sitesi ile ilgili sorularını cevaplayan Başkan Kul, “Kıştan yeni çıktık. Yol çalışmalarına başladık ve yollar yapılmaya devam edecek. İlçemizin birçok mahallesinde proje ve ihtiyaç durumlarına göre Büyükşehir Belediyemizle koordineli şekilde beton, stabilize ve asfalt yama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca çevre temizliğinin daha iyi şartlarda yapılması amacı ile yol yıkama tankeri temin ettik. Bundan sonra yolları yıkayacağız. Yeni sanayi sitesinin yapılması ile ilgili olarak ta yeni çevre yolunun güzergâhının belirlenmesi önemli. Yol güzergahının belirlenmesinden sonra proje çalışmalarına başlayacağız.” İfadelerini kullandı.


İMÂRA UYGUN BİNALAR İÇİN SORUN YOK

Esnafın imar ve inşaat ruhsatları ile ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Kul “Göreve geldiğimiz günden bu yana imar sorununu çözmek için adımlar atıyoruz, görüşmeler yapıyoruz. Terme Belediyemizin İmar yetkisi Büyükşehirde, ruhsat verme yetkisi ise bizde. İnşaatlar la ilgili olarak geçmiş yıllardan gelen birtakım sorunlar mevcut. Ancak ruhsat şartı imara uygun olan binalar için herhangi bir sorun yok. Belediyemizce inşaatların durdurulduğu yönündeki söylentiler gerçeği yansıtmıyor. 2013 yılında 66 ruhsat verilmesine karşı olarak, 2014 yılında 118 yeni ruhsat verildi. Yanlış bilgilerle yanlış sonuçlara gideriz. Belediyemize gelin doğru bilgileri verelim” açıklamasında bulundu.


Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın sorunların çözüm noktasında her zaman belediyenin yanında olacaklarını ifade ederek “Sanayinin sorunlarını başkanımıza iletmek ve çözüme kavuşturmak için böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum kendisi de kabul edip geldi. Sorunlarımızı birlikte bir çözüme kavuşturmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.


Hedef Halk


Geri Dön