29 / 04 / 2024

TESK uyardı: Meslek eğitimi verilmezse ara eleman bulamayız!

TESK uyardı: Meslek eğitimi verilmezse ara eleman bulamayız!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ara eleman bulmakta güçlük çekildiğini belirterek, deprem konutlarının tamamlanması için ara eleman ve usta bulunamadığını söyledi.



Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan ara eleman ve usta yetişmemesi bir kez daha gündeme geldi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ortaya çıkan konut ihtiyacı karşısında geniş çaplı bir konut kampanyası başlarken çalışacak usta bulunamadığı ortaya çıktı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, deprem konutlarının zamanında teslim edilebilmesi için ara eleman yetiştirme çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

TESK uyardı: Meslek eğitimi verilmezse ara eleman bulamayız!

Palandöken deprem sonrası kalıcı konutların yapılması için bir çok ilde konut yapımına başlandığını ancak bu yoğunluk karşısında ara eleman ve usta bulmakta sıkıntı yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Mesleki eğitim gençler için cazip değil. Ancak bunu başarmak zorundayız. Mesleki eğitim süreleri emekliliğe sayılarak konunun cazibesi artırılabilir. Şu anda deprem bölgesindeki şantiyelerde çalışacak usta bulunamıyor. Ara eleman açığı çok. Geçmişte ara eleman yetşmediği için günümüzde usta bulunamıyor. Bu ülkemizin önemli bir sorunudur. Gençler ikna edilerek mesleki eğitime yönlendirilmelidir. Aksi takdirde bu sarmal katlanarak artacak.”


Geri Dön