29 / 04 / 2024

Tesla, 200 bin aracı geri çağırdığını duyurdu!

Tesla, 200 bin aracı geri çağırdığını duyurdu!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın bir yazılım dengesizliği nedeni ile ABD'deki yaklaşık 200 bin aracını geri çağırdığı açıklandı.



Amerika Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) Tesla'nın geri çağırma kararı ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Yapılan açıklama kapsamında Tesla'nın yazılım hatası nedeni ile firmanın tam otonom 4.0 sistemi ile donatılmış 2023 senesine ait olan belirli Model S, X ve Y araçlarını geri çağırdığı belirtildi.

Yazılım dengesizliğinin, arka kameranın görüntülenmesini engelleyebileceği ifade edilen açıklama doğrultusunda bu durumun sürücünün görüş alanını azaltacağı ve kaza riskini yükselteceği de belirtildi. Markanın yaptığı açıklamada 199 bin 575 aracın geri çağrıldığı kaydedildi.

ARAÇ SAHİPLERİNDEN BİLDİRİM BEKLENİYOR

Tesla'nın sorunun çözümüne yönelik uzaktan yapılabilecek bir yazılım güncellemesi yayımladığına dikkat çekilen açıklamada, geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerine 22 Mart'tan itibaren bildirim gönderilmesinin beklendiği ifade edildiği kaydedildi.

Otomobil üreticilerinin araçları ile ilgili potansiyel bir güvenlik sorunu bulması anlamına gelen geri çağırmalar kapsamında, üreticiler genellikle ücretsiz onarım hizmeti sağlarken bunlardan etkilenen müşteriler mektup veya diğer iletişim kanallarıyla bilgilendiriliyor.

Tesla, 200 bin aracı geri çağırdığını duyurdu!

TESLA NERDE ÜRETİLİYOR

Tesla araçları ABD'de mi üretiliyor? Tesla araçları sadece ABD'de üretilmemektedir. California'daki Tesla Fabrikası, Tesla'nın araçlarının önemli bir bölümünün üretiminden sorumludur, Fakat Çin ve Almanya'daki Gigafabrikaları da kendi bölgelerinin taleplerini karşılamada önemli bir rol oynamaktadır.

TESLA MARKASI KİMİN? 

Nikola Tesla (ingilizce telaffuz [Tesla]; Sırpça telaffuz: [nǐkola têsla]; Sırpça: Никола Тесла; 10 Temmuz 1856 - 7 Ocak 1943), Sırp–Amerikalı mucit, elektrik mühendisi, makine mühendisi ve fütüristti. Günümüzde en çok alternatif akım (AC) elektrik kaynağı sistemine ve mühendisliğe verdiği katkılarla tanınmaktadır.

Tesla 120 bin aracını geri çağırdığını duyurdu...

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı


Geri Dön