29 / 04 / 2024

Tesla 120 bin aracını geri çağırdığını duyurdu...

Tesla 120 bin aracını geri çağırdığını duyurdu...

Tesla birkaç hafta içinde ABD'de ikinci bir geri çağırma işlemi gerçekleştirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nin Tesla'nın Otopilot sistemini güvensiz bulması sonucu firma, iki milyon elektrikli aracını geri çağırma kararı aldığını duyurdu. İşte ayrı



Markadan yapılan açıkama doğrultusunda, Tesla, bir başka sorun nedeni ie 120 bin adet aracını daha geri çağırdığını belirtti. Bu defa , 2021 ile 2023 seneleri arasında üretilen 120 bin 423 adet Model S ve X aracı, bir çarpışma sırasında kabin kapı kilitlerinin açılmasına neden olabilecek bir sorun nedeniyle geri çağrıldiği bildirildi.

tgrthaber.com.re'de yer alan habere göre; ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA), konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu sorunun sürücülerin yaralanma riskini artırdığını ve elektrikli araçların federal güvenlik düzenlemesine uymadığı anlamına geldiğini kaydetti.

YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAYINLADI

Bu kapsamda, Otomobil üreticisi, sorunu çözmek için halihazırda ücretsiz bir kablosuz yazılım güncellemesi yayınladı ve araç sahiplerine bildirim mektuplarının şubat ayında gönderilmesi beklenmekte.

Tesla 120 bin aracını geri çağırdığını duyurdu...

İKİ MİLYON TESLA TEHLİKEDE

Bu ayın başlarında Tesla, Otopilot güvenliği endişeleri nedeni ile  2 milyondan fazla elektrikli aracını geri çağırmıştı. Insideevs.com'un haberine göre, Tesla'nın tarihindeki "en büyük geri çağırması" olacak bu işlem, NHTSA'nın Otopilot teknolojisinin "sürücülerin kötüye kullanımını" engelleyecek şekilde tasarlanmadığına karar vermesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Tesla, sürücülerin sistemi kullanırken daha dikkatli olmalarını sağlamayı amaçlayan özelliklere sahip ücretsiz bir yazılım güncellemesini de piyasaya sürdü. Geri çağırma işleminin Autosteer özelliğine sahip tüm Model S, Model X, Model 3 ve Model Y modellerini kapsadığı belirtiliyor.

Tesla'dan gelen resmi açıklama şu şekilde: "Geri çağırmadan etkilenen araçların tamamı, 12 Aralık 2023 tarihinden itibaren uzaktan bir yazılım güncellemesi alacak. Kamerasız Autopilot 3.0, Autopilot 2.5, Autopilot 2.0 ve Autopilot 1.0 donanımlarına sahip olan modeller ilerleyen günlerde 2023.44.30 güncellemesine kavuşacak."

TESLA NERDE ÜRETİLİYOR

Tesla araçları ABD'de mi üretiliyor? C: Hayır, Tesla araçları sadece ABD'de üretilmemektedir. California'daki Tesla Fabrikası, Tesla'nın araçlarının önemli bir bölümünün üretiminden sorumludur, Fakat Çin ve Almanya'daki Gigafabrikaları da kendi bölgelerinin taleplerini karşılamada önemli bir rol oynamaktadır.

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 250 - 300 bin TL'lik şok indirim!

Tesla, 400 bin lira indirime gitti! İşte detaylar


Geri Dön