06 / 05 / 2024

Tesla hisseleri kabusu! Wall Street’te kolay para devri bitiyor mu?

Tesla hisseleri kabusu! Wall Street’te kolay para devri bitiyor mu?

Dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk’un Tesla’sının piyasa değerinin üçte ikisini kaybetmesi ve şahsi servetinden de ağızları açık bırakan rakamların uçup gitmesi, ABD finans piyasalarında tedirginliğe neden oluyor.



Elon Musk’ın Tesla’sının 2022 sonlarına doğru aldığı darbe, yatırımcıya da büyük şok yaşattı.

Bazı analistler Tesla’nın yaşadığı sorunların, Musk’un Twitter macerasına girişmesinden kaynaklandığı görüşünde olsa da, önemli bölümü buna katılmıyor.

Tesla hisseleri kabusu! Wall Street’te kolay para devri bitiyor mu?

Her ne kadar Musk, “En iyi tahminime göre Tesla, beş yıldan kısa bir süre içinde dünyanın en değerli şirketi olacak" iddiasında bulunsa da, analistlere göre Tesla'daki sorunlar daha ciddi ve şirketin elektrikli araç pazarında tek oyuncu olduğu günler geride kaldı.

Diğer taraftan bazı analistlerin, yeni yılın elektrikli araç pazarı için 'sıfırlama' yılı olacağında ısrar etmesi, Tesla’nın geri dönüş için o kadar da kendinden emin olmaması gerektiğine işaret ediyor.

Analistler ayrıca, 2023’te, geleneksel otomobil üreticilerinin yeni elektrikli modelleri benzeri görülmemiş bir hızla piyasaya süreceğini iddia ederken, “Elektrikli motorlarının sessiz uğultusu Tesla dışındaki araçlardan gelecek” ifadesini kullanıyor.

Uzmanlar, Tesla’nın lüks otomobil kategorisinde Mercedes-Benz, BMW, Audi, Polestar ve Rivian gibi markaların artık kıyasıya bir rekabete girdiğini ve Tesla için kaçınılmaz değişimin hızla ilerlediğini iddia ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön