30 / 06 / 2024

Tesla hissleri yüzde 60 değer kaybetti!

Tesla hissleri yüzde 60 değer kaybetti!

Geçen ay yaklaşık 4 milyar dolarlık satış yapan Elon Musk, bu ay 3.5 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı.



Hisse satışları neden yapıldı?

Tesla yatırımcılarının Twitter'ın Elon Musk ile ilişkisi hakkında çekincelerini dile getirmesinin ardından 3,5 milyar dolar satıldı. Endişenin temelinde, Twitter ile iş yapmanın "gereksiz" ve maliyetli olduğu yer alıyor. Yatırımcılara göre Tesla'nın CEO'sunun da sosyal medya platformuna katılması, onun içsel değerini baltalıyor.

Bir analist ekibine göre, bu son hisse senedi satışı, Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasının bir parçası olarak ödemek zorunda olduğu yüksek faiz oranlarına bir yanıt. Yatırımcılar, satışın planlanmadığını ve Musk'ın satışa devam edip etmeyeceğini bilmediklerini söylediler. Aynı zamanda işadamının kararsız davranışlarından şikayetçi olan hissedarlara, Elon Musk'ın yıllar önce hissesini satmama sözü hatırlatılır.

Çarşamba günü 156,80 dolardan işlem gören Tesla hisseleri en kötü genel performansını yaşıyor. Elon Musk, şirketin Ocak ayından bu yana %60,8 düşen hisse senetlerini 5 ila 10 milyar dolar arasında geri satın alacağını söyledi.

160 TL değerindeki oyun ücretsiz oldu!
Steam'den dev indirim! 15 Aralık 2022 fiyat listesi...
İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön