21 / 05 / 2024

Tesla Motors 5 milyar dolarlık fabrika kuruyor!

Tesla Motors 5 milyar dolarlık fabrika kuruyor!

Milyarder işadamı Elon Musk, kendi ürettiği elektrikli Tesla modellerinde kullanılan yeni nesil yatay akülerin, üst üste bir sütun gibi konularak ev, işyeri gibi mekanlara enerji sağlayabileceği fikrini ortaya attı.



Elektrikli Tesla modelleri için geliştirilen ve daha fazla enerji depolamaya imkan sağlayan yeni teknolojili bataryaları tanıtacak olan Elon Musk’ın, bu bataryaların kullanım alanlarını genişleterek üretimini daha verimli hale getirmeye çalıştığı  belirtiliyor. Yeni teknolojik bataryalarının, rüzgar ve güneş enerjisinden elde gedilen elektriğin daha fazla depolanmasına olanak sağlayacağını savunan Musk, bunu başarması durumunda, enerji depolanması konusunda adeta bir “devrim” gerçekleştirmiş olacak.


5 milyarlık fabrika

Uzmanlar, bu iddianın gerçeğe taşınmasının, Tesla Motors açısından “ikinci bir iş” anlamına geleceğini, bunun da 5 milyar dolarlık yatırımla inşası devam eden “dev fabrika”nın kapasitesi açısından yararlı olacağını kaydediyor. Uzmanlar, bunun Tesla’ya önümüzdeki 10 yılda milyarlarca dolarlık kazanç anlamına geleceğini de belirtiyor.


Rüzgar değirmenleri ve güneş panellerinden elde edilen elektriğin depolanması konusu, halen tam olarak çözülebilmiş değil. Özellikle evlerde güneş panellerinin giderek arttığı belirtilirken, güneşin olmadığı zamanlarda kullanılması amacıyla yüksek miktarda eletrik enerjisi depolanmasının önem taşdığına dikkat çekiliyor.


Geri Dön