02 / 05 / 2024

Yapı Fuarı, 5 milyar dolarlık iş hacmi yaratacak!

Yapı Fuarı, 5 milyar dolarlık iş hacmi yaratacak!

YEM'in düzenlediği Yapı Fuarı'nın bu yıl 5 milyar dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor



Fuarda, ABİGEM desteğiyle kurulan iletişim ağının ihracata ciddi katkı yapacağı öngörülüyor. Yapı Fuarı  kapsamında düzenlenecek olan 'Stop4Business' projesi Yapı Endüstri Merkezi (YEM) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Doğu Marmara işbirliği ile ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilecek. Pek çok ihracatçı firma için yeni pazarlar ve ortaklıklar kurmalarını sağlayan bir organizasyon haline gelen Yapı Fuarı İstanbul İş Geliştirme Platformu, bu yıl 5-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. YEM Genel Müdür Yardımcısı Barış Onay, fuarın 2010'da 5 milyar dolardan fazla bir iş hacmi yaratacağına dikkat çekerek, "Fuar, hazırlık aşamasından bitişine kadar geçen sürede sadece yapı sektörünü değil, pek çok yan sektörü de harekete geçiriyor. Bu sektöre aktarılan kaynaklar ve katılımcı firmalar, etkisi yıl bütününe yayılan iş bağlantıları ve işbirlikleri ile fuardan ayrılıyorlar" dedi. ABİGEM'in Stop4Business projesini Avrupa'da 4 etkinlikte gerçekleştireceğini ve bunlardan birinin Yapı  Fuarı olduğunu aktaran Onay, şöyle konuştu:

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ
"Bu projeyle, kurulan bir internet sitesine şirketler bilgilerini girecekler. Fuara katılanlar bunun için 50 Euro, katılmayan firmalar 150 Euro verecekler. Buradaki özel yazılım, gelen taleplere göre günlük program çıkaracak. Hangi gün kiminle, hangi şirketle görüşeceğinizi size otomatik olarak randevu verecek. Böylece ikili iş görüşmelerinin kapsamı genişleyecek ve organizasyonu rahatlayacak. Gelecek yıl ABİGEM destek vermese de biz bu know-how ile uygulamayı devam ettirmek istiyoruz."

26 ülkeden alım heyeti gelecek
Geçen yıl 101 bin ziyaretçi ağırlayan fuara bu yıl 110 bin kişi beklediklerini aktaran Barış Onay, Dış Ticaret Müsteşarlığının (DTM) bağlantılarıyla 26 ülkeden alım heyetlerinin fuara geleceğini söyledi. "Özellikle bu yıl yurt dışından çok ilgi var" diyen Onay, şunları söyledi:

"Kanada'dan bile alım heyeti gelecek. Türkiye'de sektör krizde onlardan çok küçüldüğü için ucuza alma beklentileri oluştu. Şirketlerimiz aktif olarak bu fırsatı değerlendirmeli."
Habertürk


Geri Dön