08 / 05 / 2024

Tesla'dan büyük indirim geldi, hisseler çakıldı!

Tesla'dan büyük indirim geldi, hisseler çakıldı!

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, azalan talebe karşı Çin'de iki araba modelinin satış fiyatlarını yüzde 9'a varan oranlarda düşürdü. İşte detaylar...



Tesla, Çin'de Model 3 ve Model Y otomobilleri için satış fiyatlarına yüzde 9'a varan oranlarda indirim yaptı. Dünyanın en büyük otomobil markalarından birine olan talebin yumuşadığına dair emareler, sektördeki artış trendini tersine çevirdi.

Fiyat indirimleri Tesla CEO'su Elon Musk'ın geçtiğimiz hafta "bir tür resesyon"un sürmekte olduğunu söylemesinden hemen sonra gerçekleşti. Tesla geçtiğimiz ay da araç satışlarını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunmuş ve alıcılara sigorta teşvikleri sunmuştu.

YÜZDE 9 İNDİRİM!

Tesla, Model 3 Sedan’ın başlangıç ​​fiyatını 279 bin 900 yuandan (38 bin 538 dolar) 265 bin 900 yuana (36 bin 615 dolar) indirdi. Model Y spor arazi aracının başlangıç fiyatı ise 316 bin 900 yuandan 288 bin 900 yuan’a kadar geriledi.. Böylece fiyatlar yaklaşık olarak yüzde 9 civarında düşmüş oldu.

Tesla, araç fiyatlarında yaptığı indirimle bu senenin başlarında Çin ve ABD’de yaptığı zamları kısmen geri almış oldu. Zamlar artan hammadde maliyetleri sebebiyle gerçekleşmişti. .


Geri Dön