30 / 04 / 2024

Tespit edilince harekete geçtiler! Foseptik deyip geçmeyin orada bir servet yatıyor! 

Tespit edilince harekete geçtiler! Foseptik deyip geçmeyin orada bir servet yatıyor! 

Duyulduğunda 'yok artık' diyebileceğiniz bir olay Kahramanmaraş'ta yaşandı. Bir kuyumcu sitesinde altın üretimi yapılırken ortaya çıkan altın tozlarının kanalizasyona karıştığı saptandı. 




Adeta bir servetin kanalizasyona aktığı tespit edilince harekete geçildi. Yıllık 5 milyona yakın altın tozlarının ekonomiye geri kazandırılmasını için proje başlatıldı. Yaşanan bu olaydan  sonra kuyumcular sitesine bir rafine tesisi kurmaya başlandı. gram gram akan altın tozları toplandığında bir servet oluşturuyor. Toplamda çok yüksek fiyatlar oluşturan altın  tozları milli servet değerinde. yapılan çalışma ile yıllık 5 milyon liralık altının ekonomiye kazandırılacağı tahmin ediliyor. İşte o haberin detayları


Habertürk TV’de bugün çıkan ve herkesi şaşkına çeviren habere göre; ince ince işlenerek altından yapılan takıların üretimi sırasında oluşan altın tozları kanalizasyona karışıyor.  O altını arıtmak ve milli servete geri kazandırmak için proje başlatıldı.

Kahramanmaraş’taki Altınşehir Kuyumcular Sitesi 107 bin m2 kapalı sahada imar edilmiş. 6 bin kişinin iş yaptığı sitede 430 kuyumcu atölyesi mevcut halde.


Altının işlenmesi esnasında çıkan tozlar, işçilerin ellerine bulaşıyor ya da yerlere dökülüyor. Konu ile alakalı işletmeler ne kadar tedbir alsalar da el yıkama sırasında milli servet lavabolardan akıp gidiyor ve kanalizasyonla birleşiyor.


Geri Dön