11 / 05 / 2024

Teşvikiye'ye moda müzesi geliyor

Teşvikiye'ye moda müzesi geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hayalinin bir moda müzesi açmak olduğunu söyledi



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hayalinin bir moda müzesi açmak olduğunu dile getirerek, "Teşvikiye'de beğendiğimiz ancak henüz alamadığımız bir bina var. 2 yıl içinde orada tekstil ve moda müzesi açmak arzusundayız" dedi

 Fransa'da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri çerçevesinde Paris Haute Couture haftasında modacı Dilek Hanif'in yer alacağı definenin basın toplantısına katılan Günay şöyle konuştu:
"Paris Moda Haftası dünyanın en önemli moda haftalarından biri olarak kabul ediliyor. Bizim köklerimize ait zenginlikleri somutlaştırarak yeniden çağdaş sentezle dünyaya anlatmak gerekiyor. Çizim ve renklerindeki özgünlükle Türk tekstil ve modası çok önemli bir yerde. Bu hafta kapsamında Cengiz Abazoğlu, Özlem Süer, Dice Kayek de yer alacak."
Modacı Dilek Hanif ise 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonuna ilişkin olarak Osmanlı'dan ultramodern romantizme geçişlerin başrolde olacağını söyleyerek, "Geometrik öğeler ve diagonal formları tercih ettiğim koleksiyonda kültürel ve estetik kontrastlara göndermeler yapıyorum" dedi.
Milliyet


Geri Dön