29 / 04 / 2024

Tevfik Göksu'dan Oruç Reis Mahallesi'ndeki dönüşüme ilişkin açıklama!

Tevfik Göksu'dan Oruç Reis Mahallesi'ndeki dönüşüme ilişkin açıklama!

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Oruç Reis Mahallesi'nde yaklaşık 16 bin daire olduğunu, proje sonunda bu sayının 9 bin konut haline geleceğine dikkat çekti ve projeyle ilgili bilgi verdi.



Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Göksu, İBB'nin proje bazlı getirdiği borçlanma taleplerini her zaman kabul ettiklerini belirtti.

Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi'ndeki Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, Oruç Reis Mahallesi'nde yaklaşık 16 bin daire olduğunu, proje sonunda bu sayının 9 bin konut haline geleceğini, eksilen evlerle birlikte ortaya çıkacak alanların yeşil alan ve park şeklinde tasarlanacağına dikkat çekti. 

Alanda şu ana kadar 105 evin yıkımının gerçekleştiğine dikkat çeken, bu binaların yerinde inşa çalışmalarına başlandığına vurgu yapan Göksu, "Temmuz sonunda kuralarını çekiyoruz." dedi.

Tevfik Göksu dan Oruç Reis Mahallesi ndeki dönüşüme ilişkin açıklama!

- "3,5 aydır İBB'den bir yazı bekliyoruz"

Göksu, İBB'ye şu ana kadar 15,5 milyar Türk Lirası borçlanma yetkisini sağladıklarını dile getiren Göksu, şunları kaydetti: 

"Şu ana kadar İBB'nin bize proje bazlı getirmiş olduğu hiçbir borçlanma talebini reddetmedik. İBB'nin, mecliste 301 milyon dolar, artı 1 milyar lira borçlanma yetkisi bekliyor. Niçin bekliyor biliyor musun? İBB'ye bir soru sorduk. 'Borçlanma limitlerini bize bildir ki verebilecek miyiz veremeyecek miyiz bakalım' dedik. 3,5 aydır İBB'den bir yazı bekliyoruz. Çünkü İBB yazıyı veremiyor. İBB artık borçlanma limitlerini aşmış ve borçlanma limitini de geçtiğimiz ay itibarıyla 7 milyar lirayı geçmiş. 2019 yılında AK Parti olarak İBB'yi devrettiğimizde İBB'nin borcu 21 milyar lira artı 5,2 milyar lira da müteahhitlere borcu vardı. 27 milyar civarındaydı. İBB'nin şu anki borcu 43 milyar lira."

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na deprem çalışmaları tepkisi!

Tevfik Göksu'dan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüme tepki!


Geri Dön