28 / 04 / 2024

THBB iş güvenliği ödülleri yarışması düzenliyor!

THBB iş güvenliği ödülleri yarışması düzenliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri Yarışması’nın ikincisini düzenliyor...



Ülkemizde kaliteli ve standartlara uygun hazır beton üretilmesi ve kullanılması için çeyrek asırdır çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektöründe faaliyet gösteren hazır beton tesislerini iş sağlığı ve güvenliği açısından bilgilendirmek, farkındalık yaratmak, teşvik etmek ve tesislerin yeterliliğini ölçmek amacıyla Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri Yarışması’nın ikincisini düzenliyor.


Ülkemizde yaklaşık 980 hazır beton tesisinin faaliyet gösterdiği sektörde 30 binden fazla kişi çalışıyor. Hazır beton sektörü son yıllarda hızla büyümekte ve büyümenin getirdiği sıkıntıları yaşamaktadır. Bu sıkıntılar içinde iş güvenliği konusu da önem arz ediyor. Bu nedenle Türkiye Hazır Beton Birliği, Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri Yarışması ile hazır beton sektöründe faaliyet gösteren hazır beton tesislerini iş sağlığı ve güvenliği açısından bilgilendirmeyi, farkındalık yaratmayı, teşvik etmeyi ve tesislerin yeterliliğini ölçmeyi amaçlıyor.

Birçok sektöre örnek olacak ilklere imza atan Türkiye Hazır Beton Birliği, Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri ilk kez 2010 yılında verildi. İş sağlığı ve güvenliği açısından öne çıkan tesislerin ödüllendirileceği yarışmanın ikincisi ise 2013 yılında THBB’nin 25. kuruluş yıl dönümünde düzenleniyor.


Bu yarışmaya ülkemizdeki tüm hazır beton tesisleri katılabilecek. Yarışmaya katılan tesisler işletmelerinin iş sağlığı ve güvenliği ve ilgili mevzuat açısından da ne durumda olduklarını görerek, eksikliklerini giderme yolunda da hizmet almış olacaklar. Yarışmaya katılan tesisler, uzman denetçiler tarafından 2013 yılı Mayıs ve Haziran aylarında denetlenecek ve ödüle layık görülen hazır beton tesisleri “Türkiye Hazır Beton Birliği Mavi Baret İş Güvenliği Ödülü”nü alacaklar. Dereceye giren ilk 3 hazır beton tesisi ayrıca ERMCO (Avrupa Hazır Beton Birliği) organizasyonları için, ERMCO’ya bildirilecek. 

Yarışmaya katılmak isteyen hazır beton firmaları Türkiye Hazır Beton Birliği’ne başvurarak, başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirler.





Geri Dön