28 / 04 / 2024

The Greenpark, Pendik'te 150 milyon dolar yatırımla açıldı

The Greenpark, Pendik'te 150 milyon dolar yatırımla açıldı

Beşinci otelini 150 milyon dolar yatırımla İstanbul Pendik'te açan beş yıldızlı otel zinciri The Greenpark Hotel, Ankara ve Eyüp'te de iki otel için geri sayıma başladı

 



İzmit Kartepe, İstanbul, Merter, Taksim ve Bostancı'da otelleri bulunan grup, yurtdışında otel için ise araştırmalarını sürdürüyor.

İki yeni otel yolda

The Greenpark Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, beşinci otellerini Pendik'te 150 milyon dolarlık yatırımla açtıklarını belirterek, “550 odası ve 35 kongre salonu bulunuyor. Anadolu Yakası'nın en büyük kongre oteli durumunda” dedi. Otel yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Üstündağ, İstanbul Eyüp ve  Ankara  Çankaya'da yine beş yıldızlı otel projeleri olduğunu açıkladı. Adil Üstündağ, “Buralarda bürokratik sorunlar var onlar aşıldığı anda 2010 yılı içinde temellerini atarız. Kartepe'de iki otel izni daha aldık onların da yapımına başlamayı planlıyoruz. Yurtdışında ise Gürcistan, Hırvatistan, Sırbistan gibi ülkelerde araştırmalarımız sürüyor. İstediğimiz tarzda bir fırsat olunca yurtdışına da açılacağız” diye konuştu.

Şehir otelciliğine devam

Üstündağ, turizm alanındaki yatırımlarına şehir otelciliğiyle devam edeceklerini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Resort otel düşünmüyoruz. Şehir otelciliğiyle ilgili her ildeki tekliflerle ilgileniyoruz. Otel yönetimi firması olmayı da kısa vadede düşünmüyoruz. Kendi yatırımlarımızla ilerliyoruz. Biraz kredi kullansak da yatırımları özkaynaklarımızla yapıyoruz.”

En büyüklerden

Pendik'teki otellerinin konsept olarak İstanbul'daki en büyük otellerden biri olduğunu aktaran Üstündağ, şunları söyledi: “İstanbul Anadolu Yakası'ndaki ilk beş yıldızlı otellerden birini Bostancı'da ilk açanlardan biriyiz. Pendik'teki otel ise bürokratik engeller nedeniyle bir süre beklemişti. 5 bin kişiye kadar kongreleri burada düzenleyebiliriz.”

Başka alana girmem

İş dünyasına otomotiv yedek parça işiyle başladıklarını hatırlatan Adil Üstündağ, şunları anlattı: “1964'den beri iş hayatındayım. Otomotivden kazandığımızı turizme aktarıyoruz. Bu alanda büyüyeceğiz. İnşaat, otomotiv ve turizm olmak üzere üç sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bu üç alan dışında yeni bir sektöre girmeyi düşünmüyoruz

İstanbul potansiyeli kadar turist çekemiyor

ADİL Üstündağ, İstanbul'un turizm potansiyelini halen kullanamadığına da işaret ederek, şunları söyledi: “Paris 53 milyon turist çekiyor. Prag bile 18 milyonda. İstanbul'un yılda çektiği turist sayısı ise sadece 8 milyon. Henüz potansiyelini kullanamıyor. Otelcilik açısından da hala fırsatlar var. Biz kurmadan önce hiç yoktu ama Anadolu Yakası'na kısa sürede sekiz tane beş yıldızlı otel kuruldu. Şimdilik bu yakanın potansiyelini karşılıyor. Bir süre yeni otel yapılmaması gerekiyor.”
Hanife Baş/Hürriyet


Geri Dön