07 / 05 / 2024

The Port Residence beş yıl kira garantili

The Port Residence beş yıl kira garantili

Harmony Homes İnşaat, Bodrum'un Turgutreis beldesinde The Port Residence adında sekiz adet ikiz villa ve 28 daireden oluşan yeni bir projeye imza atıyor.



Mortgage'ye uyumlu olan The Port Residence Projesi'nin en önemli avantajı, beş yıl kira garantisine sahip olması.

Harmony Homes, 1998 itibaren Bodrum bölgesinde tatil için veya yatırım amaçlı ev arayanlara ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda ürünler sunan bir inşaat şirketi. Şirket, yarımadanın çeşitli bölgelerinde bitmiş ve kullanımda olan yedi adet projenin yanı sıra iki adet bitmiş ve üç adet de inşası devam etmekte olan projelerle birlikte 400 adet konutun yaratıcısı.

Harmony'nin Bodrum'da imza attığı en son proje ise The Port Residence. 6 bin metrekare arazi üzerinde Turgut Reis D-Marin'in hemen karşısında yer alan proje, sekiz adet ikiz villa ve 28 daireden oluşuyor. Şu an inşaat aşamasında olan projenin Temmuz 2009'da tamamlanması planlanıyor. Projede yer alan konut fiyatları, 150 bin TL'den başlıyor.

Port Residence birçok yere yürüyerek ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor. 10 dakikalık yürüyüş ile otogara, 5 dakikalık yürüyüşle minibüs durağına ulaşım olanağına sahip proje, poliklinik, eczane, yapı market gibi birçok önemli ihtiyaç noktalarının da hemen yanı başında yer alıyor.
Projede yer alan villalar; 166 metrekare, daireler ise 90 metrekare büyüklüğe sahip. Villalar üç odalı ve ebeveyn banyolu. İki odalı dairelerde ise yine ebeveyn banyosu bulunuyor. The Port Residence Projesi yaz-kış konforu ile yılın her anının rahatça geçirilebileceği yazlık ev anlayışı taşımayan bir konsepte sahip. Projede 110 metrekare büyüklüğündeki havuz, jakuzi ve çocuk havuzu, marin bar&cafe, yürüyüş ve otopark alanı bulunuyor.
Ölü yatırım mantığı işlemiyor

Mortgage'ye uyumlu olan The Port Residence Projesi'nin en önemli avantajı, beş yıl kira garantisine sahip olması. Projeden konut alanlar her yıl istedikleri dönemlerde dört ya da altı hafta boyunca bu konutları kullanma hakkına sahip olacaklar.

Harmony Homes İnşaat yetkilileri, projeden ev alanların bu evleri yaşam dışında yatırım enstrümanı olarak da kullanabileceklerinin altını çiziyorlar. Bu evleri arzu eden müşteriden bey yıllığına kiralayabildiklerini vurgulayan yetkililer, bu konuda şu bilgileri veriyorlar:

"Ölü yatırım noktasından kurtarmak adına başlattığımız bu sistemde yıllık kira bedelini her yıl ev sahiplerimize ödüyoruz. Arzu ettikleri anda da kontratı fes edebiliyorlar (satmak isteyebilirler ya da tamamen evlerinde yaşamaya karar verebilirler diye). Yine evinizle olan hayallerinizi ertelememek adına haziran-ağustos ayları dışında dokuz ay boyunca herhangi bir dönemde evinizde dört ya da altı hafta kalabiliyorsunuz."


Diğer avantajlar

The Port Residence Projesi'nden ev alanlar sözleşme esnasında peşinatı ödedikten sonra, inşaatın yüzde 70'i bitme aşamasına geldiği ana kadar herhangi bir ödeme yapmıyorlar. Bu aşamaya gelindiğinde şirketin anlaşmalı olduğu bankalardan alınacak kredi ile kalan bakiyeyi kapatabiliyor.

Her yatırımcı da olabilecek bazı endişeleri bertaraf etmek adına ipotek masrafları müşteriye ait olmak üzere banka kredisi çıkana kadar ödenmiş olan peşinat tutarı kadar arsa ya da evleri ipotek edebiliyor. Sözleşmede de belirtilmiş olan tarihte yapılamayan teslimatlarda her aya binaen Harmony Homes İnşaat'ın 2 bin Paund ödeme yükümlülüğümüz bulunuyor.

Okhan Şentürk/Ekonomist

Geri Dön