27 / 04 / 2024

The Ritz-Carlton Suudi Arabistan'da ilk otelini açtı!

The Ritz-Carlton Suudi Arabistan'da ilk otelini açtı!

The Ritz-Carlton, diplomatik bölge olan ve uluslararası zirve konferanslarına ev sahipliği yapan Kral Abdül Aziz Kongre Merkezinin yanına kuruldu



The Ritz-Carlton, Orta Doğudaki güçlü vaatlerini The Ritz-Carlton, Riyadın açılışı ile yerine getirmeye devam ediyor. 493 oda ve suite sahip olan görkemli otel, diplomatik bölge olan ve uluslararası zirve konferanslarına ev sahipliği yapan Kral Abdül Aziz Kongre Merkezinin yanına kuruldu.

The Ritz-Carlton, girişimlerini Suudi Arabistanda açtığı The Ritz-Carlton, Riyad ile sürdürüyor. Riyaddaki simge otel, diplomatik bölge olma özelliği taşıyan ve birçok zirveye ev sahipliği yapan Kral Abdul Aziz Kongre Merkezinin yanında konumlandırıldı.

The Ritz-Carlton Dünya Başkanı ve COOsu Herve Humler de Arap Yarımadasının tam ortasında yer alan görkemli otelin, ziyaret eden konuklara ve liderlere pek çok önemli avantaj sağladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: The Ritz-Carlton, Riyadın Suudi Arabistan Krallığındaki ilk otelimiz olmasından dolayı son derece gururluyuz. Yıllardır Suudi Arabistanda otelimizi konumlandırmak için uygun bir yer aradık. The Ritz-Carlton için bundan daha iyi bir yer olamayacağına inanıyoruz. Lüks konutlara yüksek talebin olduğu şehirlerde böyle etkileyici bir yapıya sahip olmak, dünya klasmanında oteller kurma yönünde geliştirdiğimiz stratejimizin bir parçası. Servisimizin bu çevrede istisnai bir yerinin olduğuna inanıyoruz. Bu otel, aynı zamanda yerel ziyaretçiler için de ilk seçenek olacak.

213.000 m2lik (52 akre) alan üzerine kurulan The Ritz-Carlton, Riyad, bir saray büyüklüğünde Al Rasheed Engineering Company tarafından tasarlanan ve Oger International tarafından inşa edilen The Ritz Carlton, Riyad, bir kilometrelik giriş yolu üzerindeki gösterişli fıskiyeleri ile dikkat çekiyor. Ziyaret eden devlet adamları ve başkanları için kraliyet konuk sarayı düşünülerek tasarlanan otelin görkemli mimarisinde, yemyeşil bahçeleri ile uyumlu bir şekilde renklendirilmiş klasik saraylar ve şık Arap konutları örnek alındı. Lübnandan getirtilen doğal palmiyeler, 600 yıllık zeytin ağaçları ve arazinin her tarafındaki fıskiyeler ile çeşmeler, şehrin ortasında huzurlu bir vaha sağlıyor.

The Ritz-Carlton, Riyadda mimari, iç dekorasyon, bahçe düzenlemesi ve aksesuarlar Orta Doğunun kendine özgü stili ile bir araya getirildi. Bütün konuk odaları ve suitler, Krallıkın Arap mirasından izler taşıyan canlı renkleri ve bölgenin etnik dokusu kullanılarak tasarlandı. Otelin 49 odası, her birinin kullanım alanı 425 m2 (4574 ft2) ve iki yataklı Kral Dairesi olarak döşenirken, 50 oda ise 95 m2 (1022 ft2) alana sahip Yönetici Suiti olarak düzenlendi. Bu odalar, kurumların kıdemli üst düzey yöneticileri ve siyasi temsilciler için ideal.

Otelin bütün konuk odaları son teknoloji ile donatıldı. Bunların arasında standart olarak kablosuz ve kablolu internet erişimi, düz ekranlı televizyonlar ve DVD oynatıcılar bulunuyor.

Otel açılmadan önce çeşitli düğün etkinliklerine ev sahipliği yapan The Ritz-Carlton, Riyaddaki konferans ve ikram servisi ekibi, büyük uluslararası zirvelere ve gala etkinliklerine uyum sağlıyor. The Ritz-Carlton, Riyad, 5800 m2den (62.000 ft2) daha fazla birleşik konferans alanı sunuyor. Bu sayıya ek binada bulunan iki dev balo salonu da dahil. Bu salonların ikisi de alan olarak birbirine eşit ve 1970 m2lik (21.000 ft2) alana kurulu. Balo salonları, basamaklı tabana sahip, içinde sahneleri olan, basın toplantısı ve konferanslar için mükemmel bir yapı olma özelliği taşıyan iki geniş oditoryum tarzında tiyatro salonu ve daha küçük toplantı salonları ile tamamlanıyorlar. Konferans alanını tamamlayan bir de Aubergine Restaurant var. Burası özellikle davetli delegelere, gazetecilere ve korumalara hizmet veriyor.

Böyle görkemli bir otele uygun olarak konuklara, gurme yemeklerden oluşan seçenekler de sunuluyor. Bunların arasında gün boyu Lübnan mutfağından seçilen yemeklerin sunulduğu Al Orjouan ile Suudi Arabistanda Küba purolarının en geniş alternatiflerini sunacak olan sigara salonu Turquoise var. Açık hava olarak ise Chorisia Loungeda sakin bir şekilde yenen sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve çay saati alternatifleri sunuluyor. 1000 m2lik (10.700 ft2) kapalı altı yollu bowling alana sahip Strike da alkolsüz kokteyller ve meyveli buzlu içecekleri ile eğlenceli ve canlandırıcı bir atmosfer sağlıyor.

Yerden tavana kadar uzanan pencerelerden bahçe manzarasının seyredilebildiği ve yer seviyesindeki kapalı yüzme havuzunun yanında bulunan Asyalı restoran Hongda ise Doğunun taze malzemeleri Batının yeteneğiyle birleştirilirken, İtalyan restoranı Azzuro da eski bir ülkenin otantik lezzetleri sunuluyor.

Dinlendirici hizmetlere erkekler için üç işlem odasıyla tamamlanan tam servisli bir fitness salonu da dahil. Otelde acil tıbbi müdahaleler için, hastalara ayrı odalarda kalma imkanı tanıyan tam teşekküllü bir Yoğun Bakım Birimi de bulunuyor.
The Ritz-Carlton, Riyad hakkında ek bilgi için, 018028020 numaralı telefonu arayabilir ya da www. ritzcarlton.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

The Ritz-Carlton, Riyad, Orta Doğuda şu an hizmette olan ve inşası devam eden diğer dokuz Ritz-Carlton oteli ve tatil yerinin arasına katıldı: Dubai, Sharm El Sheikh, Doha, Sharq Village & Spa, Dubai International Finance Centre, Muscat, Abu Dhabi ve Nile Cairo (açılış sırasıyla 2012 ve 2013de.) 

Merkezi Chevy Chase, Marylandda bulunan The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. şu anda Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Karayiplerde 77 oteli işletiyor. The Ritz-Carlton, üstün müşteri servislerini değerlendiren, prestijli Malcolm Baldrige Ulusal Kalite Ödülünü iki kere kazanan tek servis şirketidir. Daha fazla bilgi veya rezervasyon için ABDde ücretsiz olarak *********** numaralı telefonu arayabilir veya şirketin web sitesi www.ritzcarlton.comu ziyaret edebilirsiniz. The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C., Marriott International, Inc.in (NYSE:  MAR) tamamına sahip olduğu bir şirkettir.

 


Geri Dön