Kripto Paralar

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandığı ve emniyet güçleri tarafından Türkiye'ye iade işlemlerine başlandığı söylendi. Peki, Faruk Fatih Özer kim? Niçin 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor? İşte detaylar..Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturmada, aralarında kripto firarisi Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 21 şüpheli hakkında 40 bin yıl 562'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi

Thodex, kripto para dolandırıcılığıyla tam rakam bilinmese de 2 milyon dolarlık vurgun yapan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan hapis cezası isteniyordu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine yürütülen soruşturmada, aralarında kripto firarisi Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 6'sı tutuklu 21 şüpheli hakkında 40 bin yıl 562'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

21 Nisan 2021 akşamı Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolar arası bir parayla beraber yurt dışında kaçmıştı. Yapılan ilk açıklamada sitenin bakım aşamasında olduklarını ve sitede işlem yapılamayacağını söylenmişti. Ama olayın açığa çıkması uzun sürmedi.

İkinci Thodex vakası! Yetkililer Kaçtı!

THODEX davasında flaş gelişme! Faruk Fatih Özer hakkında yeni karar!

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!