17 / 06 / 2024

THY açıkladı! Türk Hava Yolları'ndan huzur hakkına yüzde 64 zam...

THY açıkladı! Türk Hava Yolları'ndan huzur hakkına yüzde 64 zam...

THY Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine yüzde 64 zam yapıldığı açıklandı. Bu kapsamda huzur hakkı ücretleri bu senenin ilk 6 ayı için 103 bin liraya kadar çıktı. İkinci 6 ay için de yeni zam yapılacağı kaydedildi.



Buna göre, kamuda alınan tasarruf tedbirleri ile beraber çifte maaş alan bürokratlar ile ilgili düzenleme yapılırken, ‘huzur hakkı’ tartışmalarında ise sular durulmuyor. THY Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine de yüzde 64 zam yapıldığı kaydedildi. Buna göre, huzur hakkı ücretleri bu senenin de ilk 6 ayı için 103 bin liraya kadar yükseldi. İkinci 6 ayda ise yeni zam yapılacağı kaydedildi. Yönetim kurulu üyelerine ayrıca yılda 4 kez de aynı miktarda ikramiye de veriliyor. 2022 yılının ilk 6 ayında 25, daha sonra da 36 bin Türk Lirası huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerinin ücreti geçen yılın ikinci yarısında 62 bin lira oldu, şimdi de 103 bin liraya kadar çıkmış oldu.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Öte yandan, THY Anonim Ortaklığı Genel Kurul Toplantısı, 24 Mayıs 2024 yılında yapıldı. Toplantının gündem maddeleri arasında yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretleri ve ikramiyeleri de yer aldı. 2022’de 36 bin Türk Lirası huzur hakkı alan yönetim kurulu üyelerinin ücreti 2023’ün 2. yarısında da 62 bin lira oldu.  Öte yandan, 2024 yılı başında ise 103 bin 52 TL’ye kadar çıkarıldığı kaydedildi.

THY açıkladı! Türk Hava Yolları ndan huzur hakkına yüzde 64 zam...

İLAVE HUZUR HAKKI VERİLECEK

Yönetim Kurulu üyelerine ayrıca yılda 4 huzur hakkı tutarında ikramiye de veriliyor. THY’nin genel kurul toplantısında, ortaklık çalışanlarına ikramiye ödenmesi halinde, tüm yönetim kurulu üyelerine de ilave huzur hakkı ödenmesi de kararlaştırıldığı ifade edildi. Yönetimindeki çok sayıda ismin Kartal İmam Hatip mezunu olduğu gerekçesiyle tartışılan Türk Hava Yolları’nın yönetim kurulunda 9 isim bulunuyor. Bu kapsamda şirketin yönetim kurulunda Ahmet Bolat, Mecit Eş, Bilal Ekşi, Murat Şeker, Ramazan Sarı, Hüseyin Keskin, Fatmanur Altun, Melih Şükrü Ecertaş, Şekib Avgadiç yer alıyor.

THY duyurdu! THY 3 havalimanına personel alınacağını açıkladı...

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura sonuçları açıklandı! Yenişehir Evleri Arnavutköy kura sonucu sorgulama ekranı!

THY açıkladı! THY yeni kabin memuru alacak...

THY-Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi 4 Mayıs'ta! Dev projede peşin alımlarda yüzde 25 indirim fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön