07 / 05 / 2024

THY, çalışanlara yapacağı zammı duyurdu! İşte binlerce kişinin maaşında yapılacak artış!

THY, çalışanlara yapacağı zammı duyurdu! İşte binlerce kişinin maaşında yapılacak artış!

Asgari ücretten sonra özel sektörde de personele yapılacak zam oranları tüm çalışanlar tarafından merak edilirken, diğer şirketler için de referans olabilecek bir açıklama Türk Hava Yolları’ndan (THY) geldi. THY, binlerce çalışanı için 2023 yılına ilişkin zam oranını duyurdu.



Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ek protokole göre, memur, uzman ve mühendis iş gruplarındaki unvanların çeşitlendirilmesine, memur, uzman ve mühendis şefler için farklılaşan şeflik tazminatlarının eşitlenmesine ve artırılmasına, refakatçi ve saatlik mazeret izinlerinin tanımlanmasına, iş, uçuş tazminatları kademelerinin yeniden düzenlenmesine ve tüm kademeler arası geçiş sürelerinin 2 yıl olarak güncellenmesine karar veriliği bildirildi. .

Açıklamada, söz konusu ek protokol ile ayrıca, sosyal yardım kalemlerinde enflasyon artışına ek olarak iyileştirmeler gerçekleştirilmesi, hamile idari izinli uçuş çalışanlarının ücretlerinde personel lehine düzenleme yapılması kararlaştırıldığı da belirtildi.

THY, çalışanlara yapacağı zammı duyurdu! İşte binlerce kişinin maaşında yapılacak artış!

Zam oranlarının belirlenmesinin ardından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, birlikteliğin önemini her fırsatta vurguladığını ve THY çalışanlarının koşullarını her fırsatta iyileştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bolat, hem bu amaca yönelik hem de şirketin insan kaynakları başkanlığına gelen geri bildirimler doğrultusunda Hava-İş Sendikası ile uzun süredir yürütmekte oldukları görüşmelerin başarıyla sonuçlandığını bildirdi.

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yılın ilk 6 ayı için de çalışan ücretlerine yüzde 47,34 oranında zam yapmıştı.


Geri Dön