29 / 04 / 2024

THY Pisa seferlerine başladı!

THY Pisa seferlerine başladı!

THY Pisa seferlerine başladı. İtalya’daki Pisa kentine bugün ilk seferini yapan Türk Hava Yolları ( THY ) uçağı için Uluslararası Galileo Galilei havaalanında tören düzenlendi.



İtalya’daki 9’uncu uçuş noktası Pisa’ya ilk seferini gerçekleştirirken Boeing 737 tipi uçak, havaalanında itfaiyenin oluşturduğu su takı ile karşılandı.


İlk sefer olması sebebiyle uçağın kapısına serilen kırmızı halıda kurdele kesilirken, yerel kostümler giyen görevliler yolculara kırmızı güller verdi.


İstanbul’dan Pisa’ya yapılan ilk sefere katılan THY Pazarlama Müdürü Ahmet Olmuştur ile Pisa Havaalanı Genel Müdürü Gina Giani, ilk sefer olması sebebiyle birlikte pasta kesti.


Açılışa ilişkin yapılan basın açıklamasında, Havaalanı Genel Müdürü Giani, THY’ye Pisa’ya hoşgeldin demekten büyük onur duyduğunu belirterek, THY ile bu şbirliğinin sadece başlangıç olduğunu, bu seferin Toskana ile doğu arasında gerçek bir köprüye dönüşeceğini ifade etti. THY yetkilisi Olmuştur da İtalya’da pek çok noktaya uçtuklarını, Pisa uçuşları dolayısıyla oldukça heyecanlı olduklarını, bu seferin başlamasından ötürü onur duyduklarını kaydetti. Pisa Belediye Başkanı Marco Filippeschi de kentlerinin Toskana bölgesinin dışa açılan kapısı olduğunu, THY ile 107 ülkede 256 destinasyona daha ulaşma imkanına eriştiklerini bildirdi.


İtalya’da kısa süre önce Sicilya adasında Katanya’ya uçuş başlatan THY, Pisa kentine de pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı sefer yapacak. 


AA


Geri Dön