02 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapacağını duyurmuştu, peki merak edilen başvurular ne zaman başlayacak? İşte haberin ayrıntıları...



Ticaret Bakanlığı'nin sitesinden 1500 memur alımı ile ilgili başvuru koşulları hakkında sorgulamalar hızlandı. Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımına ilişkin başlattığı çalışmalarda son dönemece gelindi. Ticaret Bakanlığı'nın 81 şehir kapsamında görevlendirilmek üzere, ÖSYM aracılığından merkezi yerleştirme sistemi ile 1500 memuru kadrolu istihdam etmek için yaptığı çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirtildi. İşte Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı hakkında merak edilenler...

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Bakanlığımızca, 81 ilimizin tamamında yetkilenddirmel üzere, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemi ile 1500 kadrolu memur istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık ve 81 ilde yetkilendirmek üzere memur alımı yapılacaktır."denildi.

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapacak

81 İLDE GÖREVLENDİRME YAPILACAK

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, memur alım sürecine ilişkin bilgi verilerek, Bakanlık kapsamında istihdam edilecek memurların 81 ilde görevlendirileceği kaydedildi. Öte yandan Bakanlığımızca, 81 ilimizin tamamında görevlendirilmek üzere, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemi ile 1500 kadrolu memur istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, 2023 yılı içinde alım sürecini sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımızla daha etkin bir piyasa denetimi yapmayı, stokçuluk, güvensiz ürün ve fahiş fiyat artışları gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan haksız ticari uygulamalarla mücadelemizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir kısmını gümrük kapılarımızda görevlendireceğimiz yeni arkadaşlarımızın gümrük işlemlerinin hızlanmasına da önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

TİCARET BAKANLIĞI HANGİ BÖLÜMLERDEN ALIM YAPIYOR?

Fakültelerin en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme ve İktisadi ve İdari bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarının gümrük işletme alanlarından ya da bu bölümlerin denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından alım yapmaktadır.

 

Ticaret Bakanlığı acımadı: 44 firmaya 78.5 milyon TL ceza kesti

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

 

 


Geri Dön