04 / 05 / 2024

Ticaret Bakanlığı esnaflar için harekete geçti! Kılavuz hazırlandı!

Ticaret Bakanlığı esnaflar için harekete geçti! Kılavuz hazırlandı!

Ticaret Bakanlığı, e-ticarete yönelmek isteyen esnaf ve sanatkarlar için kılavuz hazırladı. Hazırlanan bu kılavuzda, ürünlerin fiyatlandırılmasından marka belirlenmesine dair çeşitli konularda tavsiyeler verildi.



Ticaret Bakanlığı esnaflar için harekete geçti! Kılavuz hazırlandı!

“DOĞRU ÜRÜN DOĞRU FİYAT”

Bakanlık tarafından hazırlanan kılavuzda, doğru ürünün seçilmesi, mağazada ayrıntılı olarak sergilenmesi, doğru fiyatlandırmanın yapılmasının, müşteri memnuniyeti, marka bilinirliği ve satış miktarını artıran yöntemler olduğu belirtildi.

“FİYATLANDIRMA DOĞRU YAPILMALI”

Kılavuzda ayrıca yoğun rekabetin olduğu e-ticarette tüketicilerin satın alma kararını vermelerini sağlayan en önemli etmenin fiyatı olduğuna işaret edildi ve aynı özelliklere sahip bir ürünü satın almak isteyen tüketicinin uygun fiyatlı seçeneği tercih edeceği bilgisi verildi.

“MARKA AKILDI KALICI, LOGO SADE OLMALI”

Kılavuzda, müşteri memnuniyetinin ve sadakatini artırmanın önemine de işaret edilerek, özellikle esnaf ve sanatkarlar gibi küçük ölçekli işletmeler için müşteri memnuniyetin sağlanması ve sadık bir müşteri kitlesinin oluşturulmasının pazarda kalıcı olmak için değerli olduğu vurgulandı.

Tüketici haklarının önem kazandığı dönemde, tüketicilerin sorunsuz bir alışveriş deneyimi yaşamak için satıcılar arasından müşteri ilişkilerini doğru yönetebilen satıcıları tercih ettiği ifade edilen kılavuzda, e-ticaret pazarında önemli olan müşteri ilişkilerinin doğru ve kaliteli yönetilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlara da yer verildi.

Kılavuzda ayrıca, akılda kalıcı bir markanın belirli özellikleri barındırması gerektiğinin altı çizilerek, markanın yanında logonun da sade, kolay anlaşılır, mümkün olduğunca az sayıda renkten oluşması gerektiği kaydedildi.

İşsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde geldi!

TOKİ İlk Evim Arsa İlk İş Yerim projesinde 15 doğru 15 yanlış!

Beko robot süpürgede 800 TL indirim fırsatı! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

ING’den müjde! 1 Kasım’a kadar başvurana 300 TL kazanma fırsatı!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön