22 / 07 / 2024

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı

Artan otomobil fiyatlarının aksine uygun fiyatlı şekilde araba sahibi olmak isteyen kişilerin yeni adresi araba galerileri ve araç ilan sitelerinin haricinde bu kez Ticaret Bakanlığı oldu. İşte detaylar…

Ticaret Bakanlığı esnaflar için harekete geçti! Kılavuz hazırlandı!

Ticaret Bakanlığı, e-ticarete yönelmek isteyen esnaf ve sanatkarlar için kılavuz hazırladı. Hazırlanan bu kılavuzda, ürünlerin fiyatlandırılmasından marka belirlenmesine dair çeşitli konularda tavsiyeler verildi.

KPSS’ye girenler dikkat! Memur olabilirsiniz! İşte başvuru şartları ve detaylar…

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de taşra teşkilatında görevlendirilmek ile birlikte 175 denetmen yardımcısı alınacağını duyurdu. İş arayan birçok kişi de personel alımı ilanı ile ilgili başvuru ve kriterlerini araştırmaya başladı. Peki, Ticaret Bakanlığı personel alımı kriterleri neler? İşte detaylar

Bakanlık’tan müjde! 81 ilde devlet memuru alımı başladı!

Ticaret Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere çeşitli alanlarda ticari denetmen yardımcısı ilanını Resmi Gazete’de yayınladı. Birçok farklı bölümden mezunu görevlendirecek olan Ticaret Bakanlığı, denetmen yardımcısı ilanı için son başvuru tarihini 2 Kasım olarak belirledi.

Bu şartları sağlamayan galeriler araç satamayacak!

16 Ağustos'ta Ticaret Bakanlığından yapılan açıklama bütün galericileri panikletti. “6 ay ve 6 bin kilometre” kararı ise kafalardaki soru işaretlerini arttırdı. İşte haberin detayları…

İş arayanlara 14 bin 500 liralık müjde! Başvurmayan kaybediyor! Başvuru tarihlerini kaçırmayın

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli bilişim personel alımı yapacağını duyurdu. Ticaret Bakanlığı 18 kamu personeli alımı yapacak. Bakanlık ortalama olarak 14. 500 lira maaşla alım gerçekleştirecek. İşte detaylar…

Bakanlık, haksız zamların ihbarı için numara paylaştı!

Ticaret Bakanlığı, vatandaşlara haksız zamların ihbarı için 'Alo 175 Çağrı Merkezi'ne başvurulabileceğini hatırlattı.

Ticaret Bakanlığı'na çok sayıda personel alınacak! İşte aranan şartlar

Ticaret Bakanlığı'nca 100 gümrük memur alımı yapılabilmesi için başvuru ekranı açıldı. Peki memur alımı başvuruları nasıl yapılır? Aranan şartlar nelerdir? Başvuruları başlayan ilanın detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu! Artık bu iki ürün de rastgele ihraç edilemeyecek

Ticaret Bakanlığı, ihracatında kayıt şartı getirdiği iki ürünü daha duyurdu. Bu ürünler Kaolin ve diğer kaolinli killer ile Diğer killer oldu. Bu ürünler bazı seramiklerin ve porselenlerin yapımında kullanılıyor.

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılacak?

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre sınavla toplamda 80 personel alımı yapılacağı açıklandı. Ticaret uzman yardımcısı alımlarına başvuruların nasıl yapılacağı ise araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

AVM ve zincir mağazalar haftada 1 gün tatil edilmeli!

(TESK Genel Başkanı Palandöken, "Haftada 7 gün açık olan AVM, zincir mağazalar ve büyük mağazaların Avrupa örneklerinde olduğu gibi haftada bir gün kapalı olmaları sağlanmalıdır." dedi...

Ticaret Bakanlığı Saf Gayrimenkul'ün sözleşmesini onayladı!

Ticaret Bakanlığı Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın esas sözleşme tadilini onayladı...

ABD'de ev satışları artıyor!

ABD'de, Eylül ayında ev satışlarının arttığı belirtildi...

Otomotivde ikinci ele özel izin ne zaman gelecek? Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama gelecek mi?

Otomotiv sektörüne yeni bir düzenleme geleceği kaydedildi. Buna göre, Ticaret Bakanlığı, distribütörlerin kendilerine faturaladıkları araçları ikinci el olarak satabilme konusunda yeni bir karar alacağı belirtiliyor. 

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada piyasa bozucu eylemlerle çeşitli sektörlerde fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerinde bugüne kadar toplam 889 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Emlakçılara ağır cezalar geliyor! Bakanlık resmen duyurdu, yürürlüğe giriyor...

İnternetteki emlak alım-satım platformlarına konan ilanlardaki taşınmazların ilan verene veya yakınlarına ait olması gerektiğini ifade eden Ticaret Bakanlığı, alım-satım için acilen yetki belgesi alınması gerektiğini, aksi takdirde ağır para cezası uygulanacağı belirtildi. 

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesiz emlak işletmelerine 29,2 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti yapan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyon 221 bin 612 Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İkinci el araçta '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında "otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması" düzenlemelerinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. 

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak, otomotiv ve kuyum sektörüne cezalar...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve stokçuluk yapan firmalara 2 milyar 331 milyon 949 bin 69 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 

Sahte gayrimenkul ilanları için Bakanlık kolları sıvadı! Temmuzda yeni düzenleme bekleniyor...

Gayrimenkul satışlarında sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yetki ve yetkilendirme belgesi doğrulamanın Temmuz ayı içerisinde zorunlu olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: 1 TL’ye satılık ev...

Ticaret Bakanlığı, "1 TL'ye satılık ev" başlığıyla daha çok alıcı çekmek için çok düşük fiyat veren ilanlar için düğmeye bastı, böylece satılık konutları 1 liraya koyan reklamlara da son verildi.

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu!

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan pozisyonlara 602 personel alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre yapılan açıklama kapsamında, personel alımına dair ayrıntılar da belirlendi. 602 memur alımı atamaları nasıl olacak ve başvuru ile ilgili genel belgeler neler?

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Konut kredisi çekeceklere son dakika şoku! Ticaret Bakanlığı uyardı: Bankalar bunları yapamaz!

Ticaret Bakanlığı tarafından, bankaların uymakla yükümlü olduğu konular ile ilgili bir açıklama yapıldı ve vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. İşte konut kredisi çekeceklerin dikkat etmesi gerekenler...

Ticaret Bakanlığı Haberi

Ticaret Bakanlığı

Türkiye'de tedarik sorunları yolcu ve hafif ticari araç üretimini olumsuz yönde etkilerken iç pazarda yaşanmış olan araç, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve ihracatın yüzde 60'dan fazlasının da gerçekleştirildiği Avrupa ülkelerindeki daralma da satışları negatif etkiliyor. Nisan 2022 itibarı ile birlikte ikinci el araç pazarındaki KDV'nin yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmesi otomotive olan talebi kısıtlamakta.

YÜZDE 20 ZAM YOLDA

Otomobil fiyatlarına gelmiş olan zamların ardından sonrasında vatandaşlar ise sıfır kilometre araba almakta son derece güçlük çekiyor. Sıfır araçtaki artışların ise ikinci el otomobillere de yansıması ile birlikte vatandaşlar uygun fiyatlı otomobil modellerini elde etmenin yollarını araştırıyor. Otomobil sektörü temsilcileri de sıfır araçlar için yıl sonuna kadar yüzde 20’lik bir fiyat artışının olacağının altını çizerken bu durumun ise ikinci el araç fiyatlarına da yüzde...