17 / 05 / 2024

Bu şartları sağlamayan galeriler araç satamayacak!

Bu şartları sağlamayan galeriler araç satamayacak!

16 Ağustos'ta Ticaret Bakanlığından yapılan açıklama bütün galericileri panikletti. “6 ay ve 6 bin kilometre” kararı ise kafalardaki soru işaretlerini arttırdı. İşte haberin detayları…



Geçen hafta Resmi Gazete’de yayınlanan haberin ardından ikinci el otomotiv pazarına büyük bir kafa karışıklığı hakim. Karar çokça tartışıldı ama bakanlık tarih verdi.Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre, ikinci el araç alış-satışıyla ilgilenen, otomobil ve arazi araçlarının pazarlanmasını ya da bu araçların satışını, ilk tescil yapılan tarihten itibaren 6 ay ve 6 bin km. geçmedikçe yapamayacak. Bu karar 1Temmuz 2023 tarihine kadar sürmesi planlanıyor. Ticaret Bakanlığı, bu tarihi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

 Bu şartları sağlamayan galeriler araç satamayacak!

Kararın alt metnine baktığımızda, ikinci el otomobil ticareti yapan işletmeler, bayiden satın aldıkları bir aracı 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satamayacak. Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bu uygulama ikinci el pazarında yaşanan tekelleşmeyi ve fahiş fiyat çılgınlığının önüne geçmeyi hedefliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön