27 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere 200 bin TL'ye varan destek müjdesi! Bu şartları sağlamak yetiyor!

Ev almak isteyenlere 200 bin TL'ye varan destek müjdesi! Bu şartları sağlamak yetiyor!

Yeni bir konut almak isteyen vatandaşlara 200 bin TL'ye kadar devlet desteği geliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, başvuru şartlarını sağlayanlar sadece 85 bin TL ödeyerek konut sahibi olabiliyor.



Ülkemizde geçtiğimiz aylarda büyük bir deprem felaketi yaşanırken, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin yaraları da sarılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre deprem sonrasında evlerine girmeye korkan vatandaşlar gözünü prefabrik evlere dikti.

Karar'da yer alan habere göre pek çok kişinin gündeminde yer alan prefabrik evler için devletten 200 bin liraya kadar destek gelirken başvurularında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınacağı belirtildi.

TERCİH EDENLERİN SAYISI GİT GİDE ARTIYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan söz konusu deprem felaketinden sonra pek çok kiş de konut alırken depreme dayanıklı olup olmamasına dikkat etmeye başladı. Birçok kişi betonarme yapılara girerken tedirgin olurken ev alırken vatandaşlar da ilk olarak depreme dayanıklı olup olmadığını araştırıyor. Verilen bilgilere göre, devlet tarafından vatandaşlara verilen söz konusu destek ve hibe programları kapsamında prefabrik ev almaya karar veren vatandaşlara 200 bin liraya ulaşan destek sağlanıyor.

Ev almak isteyenlere 200 bin TL ye varan destek müjdesi! Bu şartları sağlamak yetiyor!

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Paylaşılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan prefabrik ev desteği için vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşlardan talep edilen bazı şartlar şu şekilde açıklandı:

-Dar gelirli olmak
-Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olması,
-Arsanın başvuru sahibine ait olması gibi şartların sağlanması gerekiyor.
-Ayrıca özel durumlarda (dul, tek ebeveynli aile, engelli veya yaşlı olmak) gibi şartların sağlanması halinde başvurular kabul edilmektedir.


PREFABRİK EV DESTEĞİ KAÇ TL?

Yine aktarılan bilgiye göre deprem felaketinden sonra prefabrik ev almak isteyen vatandaşların sayısında da ciddi oranda bir artış görüldü. 

Hem konforlu hem de güvenli olması sebebiyle tercih edilen bu yapılar fiyatlarıyla da vatandaşların yüzünü güldürüyor. 285 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan prefabrik konutlar devlet desteği ile beraber büyük bir avantaj da sağlıyor. 2 oda 1 salon prefabrik konut almak isteyen vatandaşlar 200 bin TL devlet desteği ile beraber 85 bin TL ödeyerek konut sahibi olabilecek.

Kasım 2023 dul ve yetim maaşı nasıl sorgulanır? Dul yetim maaşı sorgulama detayları! 

TOKİ Kayabaşı projesiyle megakente 163 yeni konut geliyor!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 


Geri Dön