01 / 05 / 2024

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Arsa kullanımları; konut imarlı, ticari imarlı ve karma imarlı olarak karşımıza çıkıyor. İmar görmüş tarlaya konut arsası, ticari arsa arsa deniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?



Ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?

Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan,  mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak tanımlanıyor. Yatırım açısından ticari arsanın nerede olduğu; konumu önem teşkil ediyor. 


İmar durumu belgesi; imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu da işlenen belge olarak biliniyor. Peki, ticari imarlı arsaya neler inşa edilebilir?


Ticaret+Hizmet, Ticaret+Konut, Ticaret+Hizmet+Konut gibi karma kullanım alanları; Yüksek nitelikli konutlar hariç, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, hizmet, ticaret+konut, hizmet+konut, ticaret+hizmet+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin ve yahutta tamamının birlikte yer aldığı taşınmazlar inşa edilebiliyor. 


Ticari imarlı arsaya ev yapılır mı?

Ticaret imarlı arsada konut yapılabilmesi için imar plan tadilatının yaptırılması gerekiyor. Bunun için ise arsanın bağlı olduğu belediyeye müracaat yapılması gerekiyor.  Aksi takdirde izin almadan yapılan binaya ruhsat verilmiyor. Bu da birtakım problemleri beraberinde getiriyor.


Ticari imarlı arsa ne demek?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön