01 / 05 / 2024

Ertuğrul Günay, Gün-Ay Sahil Tesisleri'nin açılışını yaptı!

 Ertuğrul Günay, Gün-Ay Sahil Tesisleri'nin açılışını yaptı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''İlk defa nutuk söyleyerek değil iş yaparak, şiir söyleyerek değil doğrudan doğruya alanda çalışarak Atatürk'ün hayalini biz gerçek kılmaya çalışıyoruz'' dedi





     

Günay, Kumluca Belediyesi tarafından yapılan Gün-Ay Sahil Tesisleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 25 yılı aşkın süredir Antalya sahilinden geçtiğini, adım adım Antalya yöresini takip ettiğini söyledi. 

     

Bölgede son yıllardaki gelişmeleri yakından izlediğini anlatan Bakan Günay, Kumluca'da da önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti. 

     

Bu gelişmelerde yerel yöneticilerin önemli katkıları olduğunu dile getiren Günay, ''Her yıl daha iyisi yapılıyor. Elbette bunların daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Ama bütün bunları kendi kesemizden, kendi kasamızdan yapmıyoruz. Hepsini milletimizin sayesinde yapıyoruz. Allah milletimizden razı olsun, Allah milletimizi yere baktırmasın, yarınlarımızı daha güzel yapsın'' diye konuştu. 

     

Son yıllarda Türkiye'de demokrasi, ekonomik gelişmeler konusunda istikrarlı ve kararlı bir ilerleme yaşandığını vurgulayan Günay, koalisyonlarla, iç kavgalarla zaman kaybetmediklerini ifade etti. 

     

Hizmet ürettiklerini, milletin her kuruşunu yine milletin kesesine döndürmeye çalıştıklarını belirten Günay, sağlık, eğitim, kültür, turizm sektörlerinde Türkiye'yi dünya standartlarının üzerine çıkartmaya çalıştıklarını kaydetti. 

     

Dünyada 200 ülke bulunduğunu, bunlardan 100'ünün turizmden pay aldığını ifade eden Günay, ''Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor. Gelen ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye, bu yıl İngiltere'yi geçti ve 100 ülke arasında 6'ıncı sıraya yükseldi. Bu son derece önemli bir gelişme. Türkiye ekonomisi milyarlarca dolar gelir kazandı'' dedi. 

     

Bakan Günay, turizmin Antalya'nın her köşesine yayılmasını, ayrıca iç Anadolu'ya doğru ilerlemesini istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: 

     

''İnsanlarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi dünyanın başka coğrafyalarına işçi olarak gidip çalışmak yerine, başka coğrafyalardan ülkemize gelen insanlara en iyi hizmeti sunarak bulundukları topraklarda doysunlar. Annelerinden, babalarından, sevdiklerinden kopmadan, doğdukları topraklarda bereketli yaşasınlar. Galiba 19 Mayıs 1919'da Anadolu'ya çıkarken ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti kurarken Mustafa Kemal Atatürk'ün hayali de buydu. Şimdi ilk defa nutuk söyleyerek değil iş yaparak, şiir söyleyerek değil doğrudan doğruya alanda çalışarak Atatürk'ün hayalini biz gerçek kılmaya çalışıyoruz.'' 

     

Gün-Ay Sahil Tesisi'nin ismine kendi soyadının verilmek istendiğini, ancak bunu kabul etmediğini anlatan Günay, güneş ve ayı simgelemesi amacıyla Gün-Ay isminin verildiğini kaydetti. 

     

     

-Diğer konuşmacılar- 

     

     

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Kumluca'nın turizmin yanı sıra tarım ve eğitim alanında da etkili bir ilçe olduğunu söyledi. 

     

İlçelerde kültür sanat konularında da çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Altıparmak, ''Her ilçede kültür sanat merkezi, kütüphane olmalı. Bu konuda Kumluca ve diğer ilçelerimizde bir sıkıntı var. Ama bu sıkıntıyı gidereceğiz'' dedi. 

     

Kumluca Kaymakamı Salih Işık ise, Kumluca'nın el değmemiş bir ilçe olduğunu belirterek, ilçenin sahip olduğu turizm özelliklerini anlattı. 

     

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, AK Parti döneminde ilçeye önemli yatırımlar yapıldığını ifade ederek, 3 milyon liraya mal olan tesisin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın desteğiyle 9 ayda tamamlandığını kaydetti. 

     

Tesiste, aquapark, kadınlara özel yüzme havuzları, piknik, spor ve çocuk oyun alanları, kafeterya, düğün salonu, futbol, voleybol, basketbol sahaları yer aldığını anlatan Çetinkaya, tesisi daha da genişletmek istediklerini söyledi. 

     

Bakan Günay'ın eşi Gülten Günay'ın da katıldığı açılış töreninde Kumluca Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu. Bakan Günay ve beraberindekiler, gösterilerin ardından tesisin açılışı yaparak incelemelerde bulundular. 

     

Bakan Günay, daha sonra AK Parti Finike İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret etti.

AA 


Geri Dön