29 / 04 / 2024

TİKA Karadağ'da sağlık alanında faaliyetlerine devam ediyor!

TİKA Karadağ'da sağlık alanında faaliyetlerine devam ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Karadağ Çetinye Danilo I Hastanesi’ne temin edilen jeneratörün teslimi ile tadilat ve donanımı tamamlanan Laktaryum Ünitesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi...




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Karadağ Çetinye Danilo I Hastanesi’ne temin edilen jeneratörün teslimi ile tadilat ve donanımı tamamlanan Laktaryum Ünitesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.


TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, elektrik kesintileri nedeniyle zorluklar yaşayan Çetinye Hastanesine, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir jeneratör temin edildi. Ayrıca, hastanenin Jinekoloji bölümün bir kısmı onarılarak gerekli ekipman alımı ile bir Laktaryum Ünitesi kuruldu. Proje kapsamında verilen desteklerin hizmete açılması çerçevesinde düzenlenen törene, TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Çetinye Danilo I Hastanesi Başhekimi İvan Gazivoda, Çetinye Belediyesi yetkilileri, bölge STK temsilcileri ve hastane personeli katıldı.


Çetinye Danilo I Hastanesi Müdürü Gazivoda, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hastanelerinin sadece Çetinye değil diğer yakın şehirlere de hizmet veren merkezi bir hastane konumunda olduğunu belirtti. Bölgede sık yaşanan elektrik kesintilerinin ameliyat ve acil müdahale esnasında çok ciddi riskler oluşturduğunu ifade eden Çetinye Danilo I Hastanesi Müdürü Gazivoda, TİKA tarafından temin edilen jeneratörle tüm hastanenin elektrik ihtiyacının sağlandığını kaydetti.


Bu önemli destek için TİKA ve Türkiye’ye müteşekkir olduklarını söyleyen Çetinye Danilo I Hastanesi Müdürü Gazivoda, ayrıca yine TİKA aracılığıyla tadilat ve donanımı sağlanan Laktaryum ünitesi ile de yenidoğan bebeklerin sağlıklı anne sütüne ulaşmaları konusunda büyük kolaylık sağlandığını ifade etti. Çetinye Danilo I Hastanesi Müdürü Gazivoda, TİKA tarafından sağlanan bu desteklerin ülkedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesinde çok önemli katkılar sağladığını söyledi.


TİKA Karadağ Koordinatörü Yazıcı ise acil servis hizmetleri ve ameliyatlar esnasında meydana gelen elektrik kesintilerinin insan hayatına mal olacak sonuçlar doğurabileceğini belirterek, TİKA tarafından verilen bu destekle hastanede sunulan hizmet kalitesinin artırılarak insan sağlığının korunması konusunda önemli bir katkı sağlandığını kaydetti.


Ayrıca, tadilat ve donanımı gerçekleştirilen Laktarium Ünitesi'nin önemine de vurgu yapan Karadağ Koordinatörü Yazıcı, ilk doğumdan itibaren anne sütü alan bireylerin sonraki yaşamlarında daha sağlıklı bir hayat süreceklerini, açılışı yapılan Laktaryum Ünitesi ile bebeklerin beslenme sağlığı konusunda önemli bir hizmet gerçekleştirildiğini ifade etti. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje ile anılan bölgenin sağlık alanında birçok ihtiyacına cevap verilmesi hedefleniyor.



Milliyet


Geri Dön