07 / 05 / 2024

Tuzla'da sağlık alanına LPG istasyonu inşa edilecek!

Tuzla'da sağlık alanına LPG istasyonu inşa edilecek!

Tuzla Belediye Meclisi, Aydınlı Mahallesi'nde bulunan ve imar planında "sağlık alanı" olarak görülen araziyi satışa çıkarttı. Üzerinde muhtarlık binası ve sağlık ocağı bulunan parselde LPG istasyonu inşa edileceği öğrenildi....



Tuzla Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi İsmail Gökmen kararın, çoğunluğu oluşturan AKP'li meclis üyelerinin oyuyla alındığını belirterek, "Başka bir şey yapılsa anlaşılabilir ama mahallenin ortasına LPG istasyonu yapılmasına karşıyız" dedi. Gökmen, bu doğrultuda halkı bilgilendireceklerini söyledi. 20 yıldır Aydınlı Mahallesi'nde yaşayan Akif Engindeniz, "Bu yapılan uygulama halkın yaşam alanına bomba koymaktır. 


Burada LPG istasyonu kurulacağı söylenseydi mahalle sakinleri buralardan ev almazlardı" dedi. Engindeniz, satışın durdurulması için mahallede toplantılar yapacaklarını söyledi. 

Bir başka mahalleli Ali Ekber Aslan da "Haberi yeni duyduk, mahallemize hastane yapılmasını beklerken sağlık alanının LPG olacağını öğrendik. Mahallede imza kampanyası başlattık" dedi. Aslan, bu durum karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti. 

"Sağlık alanına ne yapılmak isteniyorsa önce halka sorulmalıdır" diyen Maşallah Şahiner de, "Bize sorsalar hastane yapılmasını uygun görürdük. 

Bir sağlık ocağı bu mahalleye yetmemektedir. Sağlık alanının LPG istasyonu için devredilmesi anlaşılır bir durum değil. Yetkililer bu kararlarını yeniden gözden geçirmeli" şeklinde konuştu. 


(İstanbul/EVRENSEL) 


Geri Dön