08 / 05 / 2024

TİKA'nın Ürdün ofisi açıldı!

TİKA'nın Ürdün ofisi açıldı!

Ürdün ile Türkiye arasında varılan anlaşma gereğince Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) Ürdün'deki ofisi açıldı.



Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) Ürdün ofisi hizmete açıldı.


Başkent Amman'daki Planlama ve İşbirliği Bakanlığı binasında, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal'ın da katılımıyla TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve TİKA'nın Ürdün ofisi Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım ile Ürdün Planlama ve İşbirliği Bakanı İmad el-Fahuri arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşması imzalandı.


Ürdün ile Türkiye arasında varılan anlaşma gereğince TİKA'nın Ürdün'deki ofisi açıldı.


TİKA Başkan Yardımcısı Maskan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ürdün'e mali, teknik ve diğer çeşitli alanlarda destek sağlayacağını, imzalanan anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sunacağını ifade etti.


Ürdün Planlama ve İşbirliği Bakanı Fahuri de anlaşmanın iki ülke ilişkilerini derinleştireceğini belirterek, "TİKA'nın Amman'da ofis açması, Türkiye ile Ürdün arasında karşılıklı tecrübelerden yararlanmak için başlatılacak olan kalkınma ve teknik işbirliği programının da önünü açacak" diye konuştu.


İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin "oldukça iyi" olduğuna dikkati çeken Fahuri, bu ilişkileri ortak öneme sahip çeşitli alanlara da güçlü bir şekilde taşımak istediklerini kaydetti.


Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında tesis edilen Gümrük Birliği çerçevesinde, AB’nin Ortak Ticaret Politikaları ile uyum sağlamak ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye ve Ürdün arasında, 1 Aralık 2009 tarihinde serbest ticaret anlaşması imzalanmış, anlaşma 1 Mart 2011 tarihinde yürürlüğe girmişti.


Türkiye-Ürdün arasındaki anlaşma, Türkiye’nin imzalamış olduğu diğer serbest ticaret anlaşmalarından farklı olarak ekonomik ve teknik işbirliği konularını da içermektedir.


AA


Geri Dön