05 / 05 / 2024

TİKA’ya Saraybosna Şehir Plaketi Ödülü verildi!

TİKA’ya Saraybosna Şehir Plaketi Ödülü verildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na ( TİKA ), Bosna Hersek'teki kültür, tarih, eğitim, sağlık ve tarım projelerine verdiği desteklerden dolayı Saraybosna Şehir Plaketi ödülü verilmesi kararı alındı...



TİKA'dan yapılan açıklamada, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç'in kültür, eğitim, bilim, tarih, sağlık ve bilim alanlarında Bosna Hersek'e sağlanan destekten dolayı verilen ödülün TİKA'ya sunulan bir nevi teşekkür olduğunu söylediği belirtildi. Komşiç, ödülün verilmesinde, TİKA tarafından gerçekleştirilen pek çok projenin yanı sıra özellikle 2012 yılında açılışı gerçekleştirilen "11/07/1995 Srebrenitsa Anma Galerisi"nin de belirleyici olduğunu vurguladı. 


 Komşiç, Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge ilan edilmiş olmasına rağmen 1995'te 8 binden fazla Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa'da yaşanan soykırımı anlatan fotoğraf ve belgelerin sergilendiği 11Temmuz 1995 Srebrenitsa Anma Galerisi"nin Saraybosna'da açılmasının TİKA eliyle gerçekleştiğini ifade ederek, “Anma galerisi ülkede bu tarz müzeler içerisinde bir ilk olmasının yanı sıra içerdiği fotoğraf ve belgelerle 1990'lı yıllarda Bosna'da yaşanan savaşa dair gerçekleri anlatıyor" diye konuştu.


Ödülün gelecek nisan ayında düzenlenecek törenle TİKA’ya sunulması planlanıyor. 


AA


Geri Dön