04 / 05 / 2024

TikTok’un 2021’de kazandığı para dudak uçuklattı!

TikTok’un 2021’de kazandığı para dudak uçuklattı!

Son dönemin en popüler sosyal medya platformlarının başında gelen TikTok, geçtiğimiz sene elde ettiği gelirin raporunu yayınladı.



Instagram'la birlikte dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında başı çeken TikTok, yediden yetmişe bir çok kişi tarafından kullanılıyor. Tabii Bu durum, ciddi bir kazanç elde edilmesini sağlıyor. Son olarak 2021 yılında elde ettiği kar oranını açıklayan şirket, YouTube, Instagram ve diğer rakiplerinin kıskandıracak rakamlara ulaşmış durumda. İşte detaylar...

TikTok, 990 milyon dolarlık gelir kazanç elde etti!

Dünya üzerinde 1.5 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan TikTok, 2021 senesindeki uluslararası gelir raporunu yayınladı. Buna göre şirketin 2020’de 171 milyon dolar olan kar oranı, 2021’de yüzde 477‘lik bir artış göstererek 990 milyon dolara yükseldi.

Açıklanan rakamın 279 milyon doları e-ticaret sektöründe yükseliş gösteren Birleşik Krallık'tan geliyor. Paylaşılan raporlara göre kazanılan ücretin yüzde 80‘inden fazlasına Avrupa bölgesini kapsayan ülkeler ev sahipliği yapılıyor.

Şirket, konuyla ilgili “Artış, kullanıcı sayımızın artması, reklam verenlerin deneyimini ve reklam performansını iyileştirmek için geliştirilmiş para kazanma araçlarından kaynaklandı.” açıklamasını yaptı.. Öyle ki yıllardır reklam konusunda geride kalan TikTok, elde ettiği gelirle Snapchat’i geçmeyi başardı.


Geri Dön