29 / 04 / 2024

Time Dergisi Temmuz sayısında akıllı ev teknolojisini konu aldı!

Time Dergisi Temmuz sayısında akıllı ev teknolojisini konu aldı!

Amerikan Time dergisinin temmuz sayısında, günümüz teknolojisinin ulaştığı sınırlar çerçevesinde, hayatımızı kolaylaştıracak 'akıllı evin' nasıl mümkün olabileceği masaya yatırıldı Peki akıllı evde yaşam nasıl olacak? .



Time'ın kapak konusunu kaleme alan Sam Frizell'a göre, akıllı ev rüyasına ulaşmak özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik ilerlemeler sayesinde artık mümkün Time dergisi 'akıllı evler' temasını temmuz sayısı kapağına taşıdı. Dergide Sam Frizell imzalı dosyaya göre, geleceğin evleri bizi daha sakin, güvende, zengin ve sağlıklı hissettirecek 


Amerikan Time dergisinin temmuz sayısında, günümüz teknolojisinin ulaştığı sınırlar çerçevesinde, hayatımızı kolaylaştıracak 'akıllı evin' nasıl mümkün olabileceği masaya yatırıldı. Ekonomi yazarlarından Sam Frizell imzalı dosyaya göre, "geleceğin evi" bizi daha sakin, güvende, zengin ve sağlıklı hale getirecek. Frizell'a göre, akıllı ev rüyasına ulaşmak özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik ilerlemeler sayesinde artık mümkün. Başta 'cloud' (bulut) tekonlojisiyle aygıtlar arasındaki ortak bilgi paylaşımı giderek kolaylaştı. Bu sayede, telefon üzerinden ev eşyaları da artık kontrol edebilmek mümkün oluyor. Pekki akıllı evde yaşam nasıl olacak? 


1. Eve geldim! Hareket sensörlü kapınız sizi karşılayacak. Akıllı evin kapısı, sensörüyle evdeki diğer akıllı eşyalara bağlı olacak ve onları, eve geldiğinizden haberdar edecek. Düşük frekanslarla kablosuz internet üzerinden sinyal gönderecek olan kapının böylece sağlığa da bir zararı olmayacak. 


2. Hırsız var! Kapı, açıldığında uygulama üzerinden sizin nerede olduğunuzu tespit edecek. Dolayısıyla eğer kapıyı açan siz değilseniz, kapınız size eve yabancı birinin geldiğine dair mesaj atacak. 


3. Otomatik ışık ve ısı Eve geldiğinizi haber alan ışıklar otomatik açılacak ve ısıtma sisteminiz çalışmaya başlayacak. Uygulamanız üzerinden daha öncesinde eve geldiğinizde hangi eylemlerin yapılacağını seçebileceksiniz. 


4. Yemek pişiren uygulama Tercihinize göre aktifleşen eylemler içinse telefonunuzdaki uygulamadan bir tıkla evinizin harekete geçmesini sağlayabileceksiniz. Uygulamadan komut verdiğinizde müzik setiniz çalışacak, yemeğinizi pişirip kahveniz hazırlayacak. 


5. Bir sonraki adım? 


Tasarımcıların hayalinde ise bundan ötesi de var. Uzmanlara göre yakın gelecekte 'her şeyi bilen buzdolabı', içindeki besin miktarlarını tespit edip alışveriş listesini hazırlayacak; 'sezgisel termostat' neden sıcakladığmızı da tespit edebilecek; kola takılan 'diyet noktacığı' ise besin düzeninize bakıp size öğün önerebilecek. 


Milliyet 


Geri Dön