06 / 05 / 2024

Timsah Arena iş dünyasına domino etkisi yapacak!

Timsah Arena iş dünyasına domino etkisi yapacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği stadyum projesi, özel sektörü de harekete geçirdi. Dünya genelinde stadyumlar, bulundukları şehrin simgesi halini alırken, Bursa'da da bu koltuğa Timsah Arena projesi oturuyor.




Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, uluslararası boyutta 'kent simgesi' yaratma eğilimiyle gerçekleştirdiği stadyum projesi, özel sektörü de harekete geçirdi. Dünya genelinde stadyumlar, bulundukları şehrin simgesi halini alırken, Bursa'da da bu koltuğa Timsah Arena projesi oturuyor. Yeni stadyum yatırımıyla Bursa markasını güçlendirmenin hazırlıklarını yapan büyükşehir, aynı zamanda Türkiye ve dünya gündemindeki yerini de pekiştirecek. 

Dünyada takımın sembolüyle yapüacak ilk stadyum olma özelliğini taşıyan Timsah Arena'nın, bölgede bulunan otel ve AVM'lere olan talebi artırarak, turizme de kazandırması beklenirken, diğer yandan stadyum civarında yeni konut yatırımlarının da kısa zamanda kendini göstereceği öngörülüyor. 

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'a yakınlığı sebebiyle 'gölgesi' konumunda kalan Bursa'mn bu algıdan yavaş yavaş uzaklaştığım anlatan TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ. Bursa Şube Sorumlusu Onur Topuz, bu sayede büyük yatırımların da kendini göstermeye başladığım söyledi. Bu başarıyı kamu-özel sektörün uyum içinde çalışmasına bağladıklarını kaydeden Topuz, "Devlet eh ile yapılan yatırım ve teşvikleri özel sektörün başarüı bir şekilde kullanması bunun en önemli göstergesidir" dedi. 

Yalnızca ülkede değü dünya genelinde Bursa'nm adının anılmasını sağlayan yeni stadyum projesini de bu duruma örnek gösteren Topuz, "İzmir Yolu aksı üzerinde hizmet veren Sheraton Otel, Crowne Plaza ve Aloft Otel bulunuyor. 

Bu oteller Timsah Arena'ya maç izley -tBölgede farklı projeler planlanıyor i Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından mayıs ayında yapımına başlanan stadyum, yatırımda da bölgenin cazibesini artırıyor. 164 milyon 788 bin TL'lik yatırım bedeliyle şekillenen Timsah Arena'nın, tamamlandığında, civar oteller ve AVM'leri de hareketlendirmesi bekleniyor. Yaklaşık meye gelecek yerli turistimizin konaklaması için ideal yakınlıkta. Bu projenin bölgedeki otellere talebi artıracağım ve yakın zamanda stadyum civarına yeni yatırımların da geleceğini düşünüyorum. Bu yatırımlarda öncelik bir AVM projesi olabilir. Timsah Arena, şu an pek kullanılmayan bu bölgenin, sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkaracağına inanıyorum" diye konuştu. 

Yeni yatırımların önünü açacak İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkan^ yüzde 70'inin tamamlandığı projenin yıl sonunda bitmesi planlanıyor. 185 bin metrekarelik bir alana kurulan stadyumun projelendirilerek, inşaatın başlaması ise 5 yıl sürmüştü. 

Büyükşehir Belediyesi, stadyumun hayata geçirilmesinin ardından bölgede farklı yatırımlar da planlıyor. 

Namık Ziya Mecsioğlu da, marka şehirlerden bahsedildiği günümüzde, şehirlerin marka olarak ön plana çıkarılmasında Timsah Arena gibi sembol yapıların önemine vurgu yaptı. Mescioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursa'da 'marka kent' vizyonuyla gerçekleştirilen proj elerden biri de, yeni stadyumdur. Ancak bu süreçte, zor olan ilk adımı atmaktır. Bu ilk adımın turizm sektörünü de harekete geçirecek olup, konut projeleri gibi çeşitli yatırımları da beraberinde getirecek, adeta domino etkisi yaratacaktır." 


Dünya


Geri Dön