28 / 04 / 2024

Timur Bayındır, dördüncü kez TUROB Başkanlığı'na seçildi

Timur Bayındır, dördüncü kez TUROB Başkanlığı'na seçildi

TUROB 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Timur Bayındır, dördüncü kez TUROB Başkanlığı'na seçildi.



Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği'nin (TUROB) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Timur Bayındır, dördüncü kez TUROB Başkanlığı'na seçildi. Dedeman İstanbul Hotel'de gerçekleştirilen genel kurulda üç dönemdir TUROB Başkanlığı'nı yürüten Bayındır,167 oy alırken rakibi Sinan Topaloğlu 22 oy aldı. İki listenin yarıştığı kongrede toplam 190 oy kullanıldı. Bayındır'ın Yönetim Kurulu'nda Holiday Inn İstanbul Otel'den Osman Öztürk, Feriye Lokantası'ndan Vedat Başaran, Eresin otellerinden Müberra Eresin, Dedeman Otel'den Adnan Hastürk, Armada Otel'den Kasım Zoto gibi isimler yer aldı. Genel Kurul'un açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Dünya Otelciler Birliği (İH&RA) Başkanı Ghassan Aıdı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Timur Bayındır TUROB'a 4'üncü kez başkan oldu

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) dün yapılan genel kurulunda, üç dönem birliğin başkanlığını yürüten Timur Bayındır yeniden başkan seçildi

Toplam 286 üyeden 190'ının oy kullandığı seçimlerde Bayındır 167, rakibi Grand Anka otellerinin sahibi Sinan Topaloğlu da 22 oy aldı. Bayındır genel kurulda şöyle dedi: “Birçok yeni projemiz var. Bunlardan biri İstanbul Kart. Bu kart oteller tarafından turistlere verilecek. Kontör gibi para yüklenecek ve ulaşımda ve müzelerde geçecek.”

Genel Kurula katılan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da İstanbul'un havayolu imkânlarının artık kenti taşımadığını söyledi.
Milliyet

Otelciler, 'Bayındır ile yola devam' dedi 
 
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) 20. olağan genel kurulu İstanbul'da yapıldı. 
 
Timur Bayındır, en yakın rakibi Sinan Topaloğlu'na fark atarak yeniden başkan seçildi. Bayındır, genel kurulda oy kullanan 190 delegeden 167'sinin oyunu alırken, Grand Anka Otelleri sahibi Sinan Topaloğlu ve listesi 22 oy aldı. Yoğun bir katılımın yaşandığı seçimlere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere, Dünya Otelciler Birliği (IHRA) Başkanı Hasan Aidi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy gibi isimler de katıldı. Başkan adayları ve protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. TUROB'un üç dönemdir başkanlığını yürüten Timur Bayındır, genç rakibi Topaloğlu'na 145 oy fark atarak dördüncü dönem için yeniden işbaşı yaptı. Seçimin kendilerine yakışan bir havada geçtiğini ifade eden Bayındır, Türk turizminin gelişmesi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Bayındır, "Turizm, ülkemizin baş tacıdır. Her zaman dediğimiz gibi ülkemiz  için petrol kadar önemlidir." dedi.
Zaman
 


Geri Dön